Ισραήλ: Η δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε διαγωνισμό για τη δημιουργία της τέλειας σκηνής

Ένααπό τα σημαντικότερα στοιχεία της κάθε Eurovision είναι η σκηνή και το θέαμα που αυτή προσφέρει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Πολλές φορές, όπως συνέβη και στην Αθήνα, η διοργανώτρια χώρα προσπαθεί να δείξει στοιχεία της ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς της, ενώ άλλες φορές να εντυπωσιάσει τεχνολογικά. Η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση θέλοντας να παρουσιάσει μια τέλεια σκηνή, διοργανώνει διαγωνισμό για την κατασκευή της.

Eurovision 2006 stage

Ανοιχτή σε Ισραηλινούς και ξένους δημιουργούς η ΚΑΝ

Σύμφωνα με τη δημοσίευση της Israel Hayom , η ΚΑΝ έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη δημιουργία της ιδανικής σκηνής για τη διοργάνωση του Τελ Αβίβ. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την κατασκευή της αποστέλλονταν σε κορυφαίους σκηνογράφους σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Ronen Levin, σκηνογράφος για τον διαγωνισμό του 1999 στην Ιερουσαλήμ, μίλησε για τις απαιτήσεις, αναφέροντας ότι θα αναζητήσουν και τη διεθνή εμπλοκή.

Το σημαντικότερο στοιχείο της κατασκευής σε μια τέτοια εκδήλωση είναι ένας συνδυασμός βίντεο και φωτισμού, έτσι σε κάθε σενάριο χρειάζεται μια ομάδα σχεδιαστών από διαφορετικά πεδία ειδίκευσης. Υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι στο Ισραήλ, αλλά η συνεργασία με διεθνείς καλλιτέχνες μπορεί πάντα να είναι γόνιμη.

Ο Levin εκτιμά ότι εάν δύο από τις πιο ελπιδοφόρες προσφορές είναι του ίδιου επιπέδου, ένας ισραηλινός σχεδιαστής θα επιλεγεί για τη δουλειά. Ωστόσο, εάν λάβει μια αίτηση με προοπτική από το εξωτερικό, σίγουρα θα ληφθεί υπόψη.

Η σκηνή της Λισαβόνας δεν θα μείνει στην ιστορία με θετικό πρόσημο

Ο Levin στάθηκε με επικριτικά σχόλια στη φετινή διοργάνωση, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τη φετινή σκηνή.

Η σκηνή της Eurovision στη Λισαβόνα δεν θα μείνει στη μνήμη μας θετικά. Δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφη. Θα τη θυμόμαστε κυρίως για την απουσία οθονών και του χαμηλού προυπολογισμού της.

Μοναδικότητα, καινοτόμα και πρωτοποριακή θα πρέπει να είναι η σκηνή στο Τελ Αβίβ

Οι προδιαγραφές για το σχεδιασμό της σκηνής περιγράφονται με σαφήνεια, με λέξεις όπως μοναδική, καινοτόμα και  πρωτοποριακή. Σύμφωνα με το άρθρο οι απαιτήσεις της Kan είναι υψηλές και η τελική επιλογή θα γίνει πολύ προσεχτικά.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι το green room πρέπει να σχεδιαστεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε η παρουσία του σε άλλη αίθουσα να μην είναι προφανής στους θεατές. Άνθρωπος που εμπλέκεται στη διοργάνωση του διαγωνισμού δήλωσε:

Ένας από τους φόβους είναι ότι θα υπάρξει ένα προσκεκλημένο κοινό που μπορεί να είναι «κρύο», σε αντίθεση με τους οπαδούς του ανταγωνισμού που είναι πιο «ζωντανό ακροατήριο» και είναι πολύ σημαντικό για την ενέργεια στην αίθουσα. Στόχος είναι να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια στο fans και όσο το δυνατόν λιγότερα στους προσκεκλημένους επισκέπτες.

Οι οθόνες leds επιστρέφουν

Μεγάλη συζήτηση κάλυψε φέτος το γεγονός ότι οι Πορτογάλοι διοργανωτές αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν οθόνες leds στη σκηνή της Λισαβόνας. Όπως φαίνεται από τις λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται, τα leds επιστρέφουν.

Austria ESC 2016

Ο Tamir Dayan, Διευθύνων Σύμβουλος του EXPO στο Τελ Αβίβ (του χώρου όπου θα φιλοξενηθεί η Eurovision 2019), αποκαλύπτει σχέδια για επίσκεψη σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που διοργάνωσαν πρόσφατα το διαγωνισμό τους επόμενους μήνες στο Ισραήλ:

Σε αυτό το χρονικό σημείο δεν έχουμε δει τις εγκαταστάσεις άλλων χωρών από προηγούμενους διαγωνισμούς, αλλά σχεδιάζουμε να επισκεφθούμε κάποιες από αυτές στο εγγύς μέλλον για να δούμε πώς το έκαναν, να μάθουμε από την εμπειρία τους και να διοργανώσουμε την καλύτερη Eurovision που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα προτεινόμενα σχέδια τους στην ΚΑΝ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

πηγή :ESCxtra.com

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *