Γαλλία: Ο Kendji Girac εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2019;

41χρόνια πέρασαν από την διοργάνωση της Eurovision 1977  στo Λονδίνο, όπου η Γαλλία κατέκτησε τελευταία φορά τον τίτλο του νικητή. Η Γαλλία αποτελεί μέλος των Big 5, έχοντας εξασφαλισμένη την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, ωστόσο τα σκορ των τελευταίων 16 ετών στον βαθμολογικό πίνακα, δεν την κολακεύουν ως χώρα με μεγάλη μουσική παράδοση και μάλιστα διεθνούς επιρροής. Την εξαίρεση αποτέλεσε ο Amir, όπου στην Eurovision 2016 ερμηνεύοντας το “J’ai Cherché” χάρισε την 6η θέση στους Γάλλους.

Έχει όμως η Γαλλία ένα κρυμμένο άσο στο μανίκι για την Eurovision;

Ίσως ναι! Μία ευχάριστη είδηση από τον ίδιο τον Kendji Girac, δημιουργεί προσδοκίες για την γαλλική συμμετοχή στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. Ο Kendji, στο πλαίσιο κυκλοφορίας του νέου του μουσικού άλμπουμ «Amigo»,  έδωσε συνέντευξη στο 20minutes.fr, εκδηλώνοντας μεταξύ άλλων, την επιθυμία του να εκπροσωπήσει την Γαλλία στην Eurovision.

Ο Kendji Girac είπε χαρακτηριστικά για την πιθανή συμμετοχή του στον διαγωνισμό:

Είναι επικίνδυνο, πρέπει να είναι πολύ αγχωτικό, όμως αν έχω ένα καλό τραγούδι, θα ήθελα να εκπροσωπήσω την Γαλλία. Θα πρέπει να είναι δυνατό, τεράστιο, θα πρέπει να αισθάνεται κανείς το βάρος της ευθύνης στους ώμους του. Πραγματικά θα ήθελα να το ζήσω, να γνωρίσω τι προκαλεί.

Ποιος είναι όμως ο Kendji Girac (Κεντζί Ζιράκ) ;

Ο Kendji Jason Maillié (πλήρες όνομα) είναι 22 ετών, γεννήθηκε  στο Μπερζεράκ της Γαλλίας στις 3 Ιουλίου 1996 και αποτελεί το νεότερο μέλος της καταλανικής καταγωγής οικογένειας του. Η μητρική του γλώσσα είναι τα καταλανικά. Έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό, με την συμμετοχή του στην 3η έκδοση του γαλλικού The voice. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Blind auditions,  ένας μόνο  κριτής (ο Mika) γύρισε την καρέκλα του τότε, ενώ οι υπόλοιποι 3 κριτές (Florent Pagny, Jenifer και Garou) όχι. Τίποτα εκείνη την ημέρα δεν προμήνυε, ότι ο νεαρός Kendji, θα αποτελούσε τον μεγάλο νικητή του The voice 2014 (3η σεζόν), ο οποίος χαρακτηρίζεται πλέον σήμερα, ως η συμμετοχή του the voice, με τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων.

Τα πρώτα του δύο άλμπουμ  Kendji (2014 ) και Ensemble (2015), πούλησαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα και έλαβαν τον τίτλο του διπλού διαμαντένιου και πλατινένιου αντίστοιχα. Το 2015 στέφθηκε νικητής του OGAE Song Contest  με το Andalouse. Oι προβολές των βίντεο του νεαρού καλλιτέχνη στο youtube, πλησιάζουν το ένα δισεκατομμύριο! Το «Amigo» αποτελεί το 3ο άλμπουμ του δημοφιλούς τραγουδιστή και όπως δήλωσε ο ίδιος, στόχος είναι να τα πάει το ίδιο καλά με τα προηγούμενα.

Για να μπορέσει ο  Kendji, να εκπροσωπήσει την Γαλλία στην Eurovision 2019, θα πρέπει να λάβει μέρος στον εθνικό τελικό της χώρας Destination Eurovision, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής, στις 30 Νοεμβρίου του 2018.

θα θέλατε να δείτε τον Kendji Girac στην Eurovision; ποια η άποψή σας για το ενδεχόμενο συμμετοχής του;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *