Ηνωμένο Βασίλειο : Με το Eurovision : You Decide και στη Eurovision 2019

ΤοΗνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγάλη μουσική γιορτή της Eurovision 2019, εξάλλου από το 1959 συμμετέχει αδιαλείπτως, έχοντας κερδίσει μάλιστα πέντε φορές! Το BBC δεν άργησε να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του και στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο εκπρόσωπος της Γηραιάς Αλβιώνας θα προκύψει από το Eurovision : You Decide.

Το Eurovision : You Decide, είναι ο εθνικός τελικός που διοργάνωσε το BBC για πρώτη φορά το 2016 και έκτοτε μέσω αυτού επιλέγει τον εκπρόσωπο του στο διαγωνισμό. Ένας μικρός αριθμός υποψηφίων επιλέγεται από μια επιτροπή ειδικών, αλλά και από το παράρτημα του OGAE στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να ερμηνεύσουν ζωντανά σε μια εκπομπή τύπου συναυλία το τραγούδι τους και να επιλεγεί ο τελικός νικητής. Το αποτέλεσμα άλλοτε κρίνεται αποκλειστικά από το τηλεοπτικό κοινό και άλλοτε χρησιμοποιείται και η ψήφος της κριτικής επιτροπής.

Νέα πρόσωπα στο Eurovision : You Decide

Φέτος, το BBC προσέλαβε ως σύμβουλο για το project, τον Greig Watts. Ο Watts δεν είναι άσχετος από το διαγωνισμό, αφού ενεπλάκη στις δύο τελευταίες συμμετοχές της Πολωνίας στη Eurovision, αλλά δίνει το παρών κατά καιρούς και στο Melodifestivalen, έχοντας και εκεί επιτελικό ρόλο. Ο ίδιος δήλωσε για τα νέα του καθήκοντα και το Eurovision : You Decide τα εξής:

Ανυπομονώ να δουλέψω με ολόκληρη την ομάδα προκειμένου να βρούμε το καλύτερο τραγούδι και να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα για το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ακριβώς κάνουμε στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Ψάχνουμε μελωδικά τραγούδια, που θα κάνουν εντύπωση τόσο στο στάδιο, όσο και στην τηλεόραση. Τραγούδια που θα σου εντυπωθούν αυτομάτως στο μυαλό!

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του BBC, το βάρος της αναζήτησης πέφτει στα τραγούδια και όχι στους καλλιτέχνες που θα τα ερμηνεύσουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να στέλνουν τις συμμετοχές τους, στην επίσημη ιστοσελίδα του BBC για τη Eurovision. Κάθε συνθέτης μπορεί να στείλει μία μόνο συμμετοχή, ενώ επιτρέπεται η κατάθεση συμμετοχών, ανεξαρτήτου υπηκοότητας ή τόπου διαμονής. Ισχύουν οι γενικοί κανονισμοί της EBU για τα τραγούδια. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών ολοκληρώνεται στις 26 Οκτωβρίου.

Οι πρώτοι υποψήφιοι

Πολύ σύντομα μετά την έναρξη υποβολής συμμετοχών, γνωστά ονόματα της βρετανικής μουσικής σκηνής, αλλά και πρώην Eurostars, εξέφρασαν δημόσια την πρόθεση τους να καταθέσουν συμμετοχή στο Eurovision : You Decide.

Ο JOWST που εκπροσώπησε τη Νορβηγία το 2017, κατακτώντας τη δέκατη θέση στο Κίεβο, τόσο μέσω Twitter, όσο και σε συνεντεύξεις του, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο όχι ως ερμηνευτής, αλλά ως συνθέτης και παραγωγός.

Τη σκυτάλη πήρε η Tamar Kaprelian, που εκπροσώπησε την Αρμενία το 2015 ως μέρος των Genealogy. Η Tamar έχει σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ο πατέρας της γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί, ενώ η μητέρα της είναι κάτοικος του. Η Tamar αποκάλυψε μάλιστα στο Wiwibloggs ότι έχει και την βρετανική υπηκοότητα.

Εκτός όμως από τους δύο άνω αναφερόμενους Eurostars, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Eurovision You Decide και από γνωστούς εγχώριους καλλιτέχνες. Η Sam Bailey που κέρδισε το X Factor UK το 2013, μέσω του Twitter της, αποκάλυψε ότι θα συμμετείχε με χαρά στον εθνικό τελικό της χώρας για το διαγωνισμό, αν είχε ένα ωραίο τραγούδι.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την επιθυμία πολλών fans, αλλά και ΜΜΕ της χώρας, που επιθυμούν την επιστροφή της SuRie στη σκηνή της Eurovision, ειδικά μετά την θαρραλέα στάση της τη βραδιά του τελικού του διαγωνισμού στη Λισαβόνα, όταν κάποιος άγνωστος εισέβαλε τη στιγμή που ερμήνευε το Storms, την έσπρωξε, της άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια και προσπάθησε να εκφωνήσει κάποια συνθήματα κατά των πολιτικών και των δημοσιογράφων του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο επαγγελματισμός που επέδειξε τότε η SuRie, αλλά και το γεγονός ότι βρήκε μετά από αυτό το κουράγιο να συνεχίσει την εμφάνιση της και να ολοκληρώσει την ερμηνεία της, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι πρέπει να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

Τέλος, διάφορα άλλα ονόματα που φημολογούνται για το Eurovision : You Decide είναι οι Rae Morris και Fryars, που σημειώνουν σημαντική ραδιοφωνική επιτυχία με το τραγούδι τους Cold.

Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά μέχρι τις αρχές του 2019 για να δούμε αν όντως όλοι οι παραπάνω καλλιτέχνες θα στείλουν συμμετοχή για τον εθνικό τελικό του Ηνωμένο Βασιλείου και κυρίως αν καταφέρουν να βρεθούν στην τελική φάση του Eurovision: You Decide και διαγωνισθούν για την εκπροσώπηση της χώρας στο Τελ Αβίβ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *