Ουκρανία: Η έλλειψη χρηματοδότησης αναγκάζει τη δημόσια τηλεόραση να διακόψει την μετάδοση του σήματος της

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της Ουκρανίας στο Διαγωνισμό της Eurovision, μετά την ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας, UA: PBC, ότι θα πρέπει να τερματίσει την αναλογική εκπομπή λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Το UA: PBC είναι ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός που είναι μέλος της EBU στην Ουκρανία και παρά το γεγονός ότι ο ιδιωτικός σταθμός STB διοργανώνει τον εθνικό τελικό της χώρας τα τελευταία χρόνια, αν κατεβάσει οριστικά ρολάτότε η Ουκρανία δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό της Eurovision.

Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από το γεγονός ότι η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας έχει έναν από τους μικρότερους προυπολογισμούς σε όλη την Ευρώπη και φέτος έχει λάβει μόνο το μισό από αυτό.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η απάντηση της EBU διά μέσου του Γενικού Διευθυντή της Noel Curran, ήταν άμεση:

Είμαστε απογοητευμένοι που οι αρχές έχουν λάβει την απόφαση να στερήσουν στον ουκρανικό λαό αυτή τη σημαντική δημόσια υπηρεσία. Καλούμε τις ουκρανικές αρχές να αποκαταστήσουν άμεσα τις μεταδόσεις και να διαθέσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε τα μέσα ενημέρωσης των δημόσιων υπηρεσιών να μπορέσουν να εκπληρώσουν τον κρίσιμο ρόλο τους για την κοινωνία και τη δημοκρατία στην Ουκρανία.

Η EBU προχώρησε παραπέρα σχολιάζοντας δηκτικά ότι η πρόσβαση σε ανεξάρτητες πλουραλιστικές ειδήσεις και πληροφορίες είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες ενόψει μάλιστα των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του επόμενου έτους.

Η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει θα είναι παρούσα στο Μινσκ στον προσεχή διαγωνισμό της Junior Eurovision στις 25 Νοεμβρίου, ενώ επιβεβαίωσε και την συμμετοχή στη Eurovision 2019, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Μάιο στο Ισραήλ. Μετά όμως τις άνω αναφερόμενες εξελίξεις, δυστυχώς δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή της.

Για οικονομικούς λόγους που είχαν να κάνουν με τον πόλεμο με τη Ρωσία, το 2015 η Ουκρανία απείχε από το διαγωνισμό. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε με τη Jamala και το 1944, κερδίζοντας μάλιστα. Το 2017 όπως θα θυμάστε οι περισσότεροι η Eurovision διοργανώθηκε στο Κίεβο, αντιμετωπίζοντας σειρά προβλημάτων που λίγο έλειψαν να αναγκάσουν την EBU να μεταφέρει τη διοργάνωση σε άλλη χώρα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *