Από την Eurovision στο Βρετανικό Χ Factor

Το The X-Factor, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά τηλεοπτικά προγράμματα παγκοσμίως, ιδρυτής του οποίου είναι ο Simon Cowell, στο οποίο μάλιστα είναι και κριτής, στη χώρα του, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο παρελθόν, έχουμε δει πολλούς καλλιτέχνες να ξεκινούν την καριέρα τους μέσα από το συγκεκριμένο μουσικό διαγωνισμό και να γίνονται στην πορεία μεγάλα ονόματα, παγκόσμιας φήμης, όπως η Leona Lewis, οι One Direction, οι Little Mix και άλλοι.

X Factor και Eurovision στην Ελλάδα

Στη χώρα μας το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχει βοηθήσει πολλά παιδιά να κάνουν τα πρώτα   βήματα τους στην μουσική βιομηχανία και μετέπειτα να καταφέρουν να βρεθούν στη σκηνή της Eurovision, είτε με την Ελλάδα είτε με την Κύπρο. Αυτοί είναι ο Λούκας Γιώρκας (Ελλάδα 2011), η Ελευθερία Ελευθερίου (Ελλάδα 2012), ο Νικόλας Ραπτάκης (Ελλάδα 2014 ως μέλος των Freaky Fortune), η Ήβη Αδάμου (Κύπρος 2012) και ο Hovig (Κύπρος 2017).

Πολλοί Eurostars άλλων χωρών έχουν περάσει από τη σκηνή της Eurovision μετά από το The X Factor, όπως η φετινή εκπρόσωπος της Φινλανδίας Saara Aaalto, που κατάφερε να έρθει 2η το 2016 στο Βρετανικό show, η Dami Im εκπρόσωπος της Αυστραλίας στο Διαγωνισμό, το 2016 και νικήτρια του The X Factor το 2013, και άλλοι πολλοί.

Φέτος το Βρετανικό μουσικό πρόγραμμα κλείνει 15 χρόνια και μέχρι τώρα  τρεις γνώριμοι Eurostars αλλά και μία τραγουδίστρια που έχει συσχετιστεί με το διαγωνισμό της Eurovision, έχουν περάσει μπροστά από την κριτική επιτροπή, προκειμένου να γίνουν γνωστοί στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου και να ανοίξουν μια νέα πιθανή διεθνή καριέρα.

Eurostars στο X Factor UK 2018

Ένας από αυτούς είναι ο Brendan Murray, που εκπροσώπησε την Ιρλανδία στο Διαγωνισμό το 2017, με το τραγούδι Dying to Try. Φέτος, ο Brendan αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του στη γειτονική του χώρα.

Μπορεί αρχικά να μην άφησε καλή εντύπωση στην κριτική επιτροπή, καθώς σταμάτησε να τραγουδάει στα μέσα του We Don’t Have To Take Our Clothes Off, αλλά ο Simon Cowell, του πρότεινε να πάει πίσω στο backstage και να ετοιμάσει ένα άλλο τραγούδι.  Ο Brendan, επέστρεψε δριμύτερος, με νέο τραγούδι, χωρίς όμως να ξέρει τους τίτλους. Τότε ο Simon ρώτησε αν κάποιος στο ακροατήριο είχε τους στίχους. Ευτυχώς, ο Brendan είχε ακόμα τους στίχους  στην πίσω τσέπη του. Τραγουδώντας από το φύλλο όπως ζήτησε ο Simon, ο Brendan απογείωσε το τραγούδι και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια, περνώντας στην επόμενη φάση του παιχνιδιού.

Εκτός από τον Brendan, την τύχη του δοκίμασε και ο εκπρόσωπος της Ρουμανίας στο Διαγωνισμό το 2013, Cezar Ouatu. 

Ο Cezar δήλωσε μπροστά στην κριτική επιτροπή:

Ήταν ένα μακρύ ταξίδι για μένα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ απόψε. Για μένα είναι μια μεγάλη στιγμή, επειδή αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου.

Η κριτική επιτροπή, σηκώθηκε όρθια χειροκροτώντας τον Cezar μετά το τέλος της ερμηνείας του, δίνοντας του το πράσινο φως για το Bootcamp.

Από τη σκηνή του The X Factor, δε θα μπορούσε να λείπει και ένας Eurostar, από τη Junior Eurovision. Συγκεκριμένα, η νικήτρια του Διαγωνισμό το 2013 από τη ΜάλταGaia Cauchi.

Η Gaia, πήρε τρία ΝΑΙ. πλην του Robbie Williams, ο οποίος της δήλωσε πως ενώ θεωρεί πως έχει ταλέντο, η ηλικία της είναι ανησυχητική και θα προτιμούσε να την δει σε ένα Girlband.

Τέλος, η Ελλάδα αφήνει για άλλη μια φορά το στίγμα της στο εξωτερικό. Η Ελληνίδα αρμενικής καταγωγήςΑθηνά Μανουκιάν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να περάσει στην επόμενη φάση του παιχνιδιού.

Η 24χρονη τραγουδίστρια εμφανίστηκε στις audition διεκδικώντας μια θέση στο show, τραγουδώντας το Crazy In Love της Beyonce. Η Αθηνά ενθουσίασε πάρα πολύ τον Robbie Williams, ο οποίος θεωρεί πως η ίδια μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στη μουσική βιομηχανία. Η μοναδική αρνητική ψήφος στην Αθηνά, ήταν από τον Louis Tomlinson, μέλος των One Direction.

Το 2008, η Αθηνά, συμμετείχε στον διαγωνισμό για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision Junior, με το τραγούδι Το Φιλί της Αφροδίτης, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τη Λεμεσό.

Στο παρελθόν το όνομα της έχει ακουστεί, για να είναι αυτή η εκπρόσωπος της Αρμενίας στο διαγωνισμό της Eurovision, αλλά αποτελεί και ένα διακαή πόθο πολλών Ελλήνων φαν, ώστε να είναι αυτή η εκπρόσωπος μας.

Ποια από τις παραπάνω ερμηνείες σας εντυπωσίασε; Θα θέλετε να δείτε κάποιον από αυτούς τους καλλιτέχνες στη σκηνή της Eurovision;

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *