Βουλγαρία: Οριστική αποχώρηση από τη Eurovision 2019

Πριναπό λίγο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της βουλγαρικής δημόσιας τηλεόρασης για το διαγωνισμό (BNT), πληροφορηθήκαμε ότι η γειτονική μας χώρα αποχωρεί οριστικά από την Eurovision 2019. Οι λόγοι που επικαλείται το BNT είναι οικονομικοί.

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι η Βουλγαρία, μετά από τη δραματική παραίτηση του επικεφαλής του project για τη Eurovision στη χώρα, πιθανόν να αποχωρήσει από τον επόμενο διαγωνισμό.

Τελικά, πριν από λίγο μέσω του Twitter η είδηση επιβεβαιώθηκε:

https://twitter.com/bg_eurovision/status/1051771600142516225

Οικονομικοί λόγοι όπως αναφέρεται είναι οι λόγοι της απόφασης. Συγκεκριμένα η δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας αναφέρει ότι το κόστος για τη συμμετοχή είναι πολύ μεγαλύτερο από τις οικονομικές δυνατότητες του BNT.

Φυσικά το παραπάνω έρχεται σε αντίθεση με τα μεγάλα ποσά που δαπανήθηκαν από τη Βουλγαρία για τη συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό, τα τελευταία τρία χρόνια.

Σας υπενθυμίζουμε ότι και στις τρεις τελευταίες συμμετοχές της, το BNT συνεργάστηκε με καταξιωμένους επαγγελματίες του είδους από το εξωτερικό, δαπανώντας μεγάλα ποσά για τις συμμετοχές της (Sasha Baptiste, Symphonix κα).

Μετά από την αποχώρηση της Βουλγαρίας, δύσκολα θα δούμε 43 χώρες να συμμετέχουν στο Τελ Αβίβ, ειδικά χωρίς το ντεμπούτο του Καζακστάν ή κάποιας άλλης χώρας.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] το σημερινό πρωινό. Η Βουλγαρία μετά την φετινή της απουσία από τον διαγωνισμό για οικονομικούς λόγους, επιστρέφει, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *