Γαλλία: Live και οι ημιτελικοί του Eurovision Destination 2019

Μεοδηγό την φετινή επιτυχία του Eurovision Destination, η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας, France TV, ανακοίνωσε την διεξαγωγή του ομώνυμου εθνικού τελικού και για τη Eurovision 2019 με κάποιες μικρές μεν αλλά σημαντικές αλλαγές.

Εξ’ ολοκλήρου live το Destination Eurovision 2019

Μετά την ανακοίνωση του νέου αρχηγού αποστολής της χώρας στο διαγωνισμό, αλλά και την δημοσιοποίηση της συμμετοχής της Γαλλίας στη Junior Eurovision 2018, που θεωρείται ήδη ένα από τα φαβορί για τη νίκη στο Μινσκ, η France TV συνεχίζει τις προετοιμασίες της για το Destination Eurovision 2019.

Matthieu Grelier των ITV Studion που έχουν την παραγωγή των περισσοτέρων shows της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης (The Voice of France), αλλά και του Destination Eurovision, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του:

Το Eurovision Destination θα είναι εξ’ ολοκλήρου live. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο το κοινό θα επενδύσει περισσότερο στη διαδικασία.

Για τους Madame Monsieur και την τύχη του Mercy στη Eurovision 2018, φάνηκε να νοιώθει αδικημένος, αλλά εξέφρασε την ικανοποίηση του ότι η Γαλλία ξέφυγε διαπαντός από τις τελευταίες θέσεις των προηγούμενων ετών:

Ακόμα πιστεύουμε ότι αξίζαμε κάτι περισσότερο, αλλά η 13η θέση είναι πολύ καλύτερη από τις θέσεις που λάμβανε η Γαλλία πριν λίγα χρόνια.

Οδηγός για το Destination Eurovision 2019 η φετινή επιτυχία

Το φόρματ που χρησιμοποίησε για την επιλογή των Madame Monsieur στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με κάποιες μικρές αλλαγές θα χρησιμοποιηθεί και το 2019.

Οι αλλαγές δεν θα είναι στη δομή του Destination Eurovision, που κατά γενική ομολογία χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους εθνικούς τελικούς τη σεζόν που διανύσαμε. Ο Garou θα παραμείνει στη θέση του παρουσιαστή εφόσον οι υποχρεώσεις του το επιτρέψουν. Θα έχουμε όμως μία αλλαγή στην κριτική επιτροπή. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής φέτος ήταν ο Amir που εκπροσώπησε τη Γαλλία το 2016, η Isabelle Boulay γνωστή γαλλοκαναδή τραγουδίστρια και ο Christophe Willem επίσης επιτυχημένος ερμηνευτής.

Μία ακόμα αλλαγή όπως είδαμε είναι ότι πέρα από τον τελικό και οι ημιτελικοί θα προβληθούν ζωντανά, ενώ φέτος οι ημιτελικοί ήταν μαγνητοσκοπημένοι, και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα είχαν διαρρεύσει πριν την προβολή τους.

Ο Matthieu Grelier ελπίζει ότι η φετινή επιτυχία του Destination Eurovision θα επαναληφθεί και το 2019.

Βασικός στόχος του Destination Eurovision είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινοποίηση του τραγουδιού μας και η δημιουργία δυναμικής γύρω από τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό της Eurovision

Φέτος την Γαλλία εκπροσώπησε το ηλεκτροπόπ ντουέτο Madame Monsieur με το Mercy. Οι Madame Monsieur μετά τη μεγάλη νίκη τους στο Destination Eurovision 2018, θεωρήθηκαν ένα από τα μεγάλα φαβορί για νίκη ακόμα και στη Eurovision, αλλά τελικά περιορίστηκαν μόνο στην 13η θέση. Η Γαλλία ως μέλος των Big5 διαγωνίζεται απευθείας στον τελικό.

πηγή: ESCXtra

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Λαέρτης
    Λαέρτης says:

    Μια ακόμα περίτρανη απόδειξη οτι η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός που αποφέρει χρήματα και επιτυχία αν τον εκμεταλευτείς σωστά! Η επί σειρά ετών (μην πω δεκαετιών) Γαλλία που στεκόταν παντελώς αδιάφορη απέναντι στο θεσμό και καταλάμβανε χαμηλές θέσεις σε σύγκριση με τις 5 νίκες που καταμετρά κατανόησε τα ωφέλη μιας καλής τηλεθέασης και τα γεύτηκε με κάποιες καλές προσπάθειες (2008, 2012, 2016,2017 και 2018) και τώρα περνά στην αντεπίθεση! Πιστεύω αν το συνεχίσει έτσι η 6η νίκη θα είναι κοντά!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Συμφωνω απόλυτα μαζί σου. Η νίκη θα έρθει αν επιμείνει! Από ότι φαίνεται η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας το θέλει, το θέμα είναι να είναι και λίγο τυχεροί και να κάνουν μια καλή σκηνική εμφάνιση, όπου εκεί πάσχει, κακά τα ψέμματα.

      Απάντηση
  2. Paschalis Barmpoutis
    Paschalis Barmpoutis says:

    Συμφωνώ ότι η Γαλλία αδικήθηκε φέτος, έπρεπε να βρίσκεται στην τελική δεκάδα. Το καλό είναι ότι η Γαλλία έχει προσπαθήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και ελπίζω να τη δούμε σύντομα νικήτρια!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *