Δανία: Στις 23 Φεβρουαρίου ο τελικός του DMGP 2019

Hδημόσια τηλεόραση της Δανίας, DR, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο εθνικός τελικός της χώρας για την επόμενη Eurovision (DMGM 2019), θα διεξαχθεί στο Χέρνινγκ στις 23 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από μία μεγάλη σειρά περικοπών και απολύσεων στη DR, που έκαναν πολλούς να αμφιβάλουν αν θα δούμε φέτος μια μεγάλη παραγωγή, όπως αυτές που μας έχει συνηθίσει η Δανία στο παρελθόν.

Η περικοπή του ετήσιου προυπολογισμού της δανέζικης δημόσιας τηλεόρασης κατά 20%, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι απαγορεύεται εκ του νόμου να έχει διαφημίσεις, οδήγησε την διοίκηση της DR στο κόψιμο εκπομπών, αλλά και σε μία σειρά απολύσεων, προκειμένου να ανταποκριθεί στη νέα οικονομική πραγματικότητα.

Τελικά, αυτές οι περικοπές δεν ήταν ικανές να περιορίσουν το DMGM και έτσι ο γνωστός εθνικός τελικός της Δανίας θα πραγματοποιηθεί και το 2019, στην πόλη Χέρνινγκ, στο Boxen, ένα στάδιο χωρητικότητας 11.000 θέσεων. Τα εισιτήρια πρόκειται να δοθούν σύντομα σε προπώληση, ενώ οι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου, σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που το Χέρνινγκ φιλοξενεί το DMGP 2019. Το 2014 η πόλη είχε δηλώσει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει και τον διαγωνισμό της Eurovision, που πραγματοποιούνταν στη Δανία μετά τη νίκη της Emmelie De Forest την προηγούμενη χρονιά. Η έλλειψη όμως αρκετών ξενοδοχείων και η αεροπορική του σύνδεση με λίγους προορισμούς, ήταν αρκετά για να του στερήσουν την διοργάνωση.

πηγή: EuroVisionary

1 reply
  1. Καλλιρρόη
    Καλλιρρόη says:

    Προφανώς αντιλαμβάνονται σε εντιθεση με την Ελλάδα, ότι ακόμα και σε περίοδο περικοπών η eurovision αποτελεί ένα επικεδες τηλεοπτικό προϊόν στο οποίο οι επενδύσεις αποδίδουν.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *