Ελβετία: Τρία τραγούδια προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση από το ιταλόφωνο RSI

Τατρία τραγούδια που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση της ελβετικής επιλογής για τη Eurovision 2019, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλόφωνη δημόσια τηλεόραση της χώρας, RSI. Ανάμεσα τους και ο βετεράνος του διαγωνισμού, Sebalter.

Τα τρία τραγούδια που προκρίθηκαν από την RSI

Πριν ένα μήνα η RSI ανακοίνωσε τα 13 υποψήφια τραγούδια της για τη Eurovision 2019. Αφού τέθηκαν στη διαδικτυακή κρίση του κοινού, σήμερα ανακοίνωσε τα τρία που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Τα τραγούδια που προκρίθηκαν είναι τα εξής:

  1. Julie Meletta – Mama (I Walk Alone) – 13 βαθμοί
  2. Sebalter – We’ll Carry the Light – 12 βαθμοί
  3. Scilla Hess – Playground – 7 βαθμοί

Ανάμεσα στους προκριθέντες παρατηρούμε ότι είναι και ο Sebalter που το 2014 κατάφερε να φέρει την Ελβετία στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με το Hunter Of Stars. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που η Ελβετία βρέθηκε σε τελικό του διαγωνισμού.

Η διαδικασία εξελίσσεται και για τη γερμανόφωνη και γαλλόφωνη τηλεόραση της Ελβετίας

Παράλληλα με την ιταλόφωνη δημόσια τηλεόραση της χώρας και η γαλλόφωνη (RTS) και η γερμανόφωνη τηλεόραση (SRF) έχει ξεκινήσει την αναζήτηση τραγουδιών. Μόλις ολοκληρωθεί η προθεσμία υποβολής συμμετοχών και αποφασίσουν τα τραγούδια που θα προκρίνουν και αυτοί στην επόμενη φάση, θα επιλεγούν οι φιναλίστ από όλα τα τραγούδια και των τριών τηλεοπτικών φορέων (RTS, SRF, RSI).

H τελική απόφαση για την ελβετική συμμετοχή στην Eurovision 2019 θα γίνει από την 100μελή επιτροπή κοινού και την 20μελη  διεθνή επιτροπή των ειδικών. Η διαδικασία αυτή θα γίνει χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και στο κοινό απλά θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής.

Πιστεύετε ότι μπορεί κάποια από τα τραγούδια του RSI να έχει τύχη στη σκηνή της Eurovision;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *