Ελβετία: 420 υποψήφια τραγούδια για το Τελ Αβίβ

Hγερμανόφωνη δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 420 τραγούδια θα αξιολογηθούν από την 100μελη κριτική επιτροπή των fans και την 20μελη ειδική κριτική επιτροπή, για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στη Eurovision 2019.

420 υποψήφιοι για το Τελ Αβίβ

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία και πως αυτή θα εξελιχθεί δεν δόθηκαν. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι οι δύο ξεχωριστές κριτικές επιτροπές, θα έχουν από το 50% του τελικού αποτελέσματος. Εκτός από την κλασσική μέθοδο υποβολής συμμετοχών, οι τέσσερις διαφορετικές δημόσιες τηλεόρασεις της Ελβετίας (SRF, RSI, RTS, RTR) είχαν το δικαίωμα να προτείνουν και από μία wildcard, δικαίωμα που χρησιμοποίησε η ιταλόφωνη RSI και η γαλλόφωνη RTS.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν το αποτέλεσμα πριν το τέλος του 2018. Πλην των συμμετοχών της ιταλόφωνης RSI, καμία άλλη συμμετοχή δεν ανακοινώθηκε και άγνωστο παραμένει πότε θα δημοσιοποιηθούν.

Με αλλαγές η Ελβετία ελπίζοντας στην πρόκριση

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού έφθασε πολύ κοντά στην πρόκριση τα δύο τελευταία χρόνια, έχει να βρεθεί στον τελικό από το 2014 και τον Sebalter, που ελπίζει να βρεθεί ξανά το 2019 στη σκηνή της Eurovision.

H τελική απόφαση για την ελβετική συμμετοχή στην Eurovision 2019 θα γίνει από την 100μελή επιτροπή κοινού και την 20μελη  διεθνή επιτροπή των ειδικών. Η διαδικασία αυτή θα γίνει χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και στο κοινό απλά θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής.

Μείνετε στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ελβετική συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *