Ελλάδα: “Όλα τα δεδομένα είναι υπό σκέψη” αναφέρει η ΕΡΤ για τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής μας

HΕλλάδα θα είναι παρούσα στη Eurovision 2019, αφού η ΕΡΤ έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό. Άγνωστος παραμένει ακόμα ο τρόπος επιλογής της συμμετοχής μας, αφού οι επιτελείς της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, εξετάζουν ακόμα το μηχανισμό που θα χρησιμοποιήσουν για την ανάδειξη του καλλιτέχνη, αλλά και του τραγουδιού που θα ταξιδέψει τον ερχόμενο Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τρόπο επιλογής της συμμετοχής μας στο Ισραήλ

Σε επικοινωνία που είχε το EurovisionFun με τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, για τον τρόπο που θα επιλέξουμε αυτή τη συμμετοχή μας στην Eurovision 2019, μας δόθηκε η εξής απάντηση:

Ακόμη δεν υπάρχει κάτι να ανακοινωθεί γιατί δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει. Όλα τα δεδομένα είναι υπό σκέψη.

Δεν θέλει να επαναλάβει τα φετινά λάθη η ΕΡΤ

Το ότι δεν γίνεται κάτι βιαστικό που μπορεί να οδηγήσει σε μια λάθος επιλογή όπως συνέβη με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε φέτος είναι θετικό. Στα θετικά επίσης συγκαταλέγεται η επανασύσταση της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ, που μαζί με τη διεύθυνση εταιρικής επικοινωνίας έχουν την ευθύνη για το project Eurovision, σύμφωνα τουλάχιστον με το οργανόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.

Στην περίπτωση που η ΕΡΤ επιλέξει να πραγματοποιήσει εθνικό τελικό, τότε θα πρέπει να αναμένουμε σύντομες ανακοινώσεις, αφού πλέον διανύουμε τον Οκτώβριο και τα χρονικά περιθώρια για προκήρυξη διαγωνισμού, κατάθεση συμμετοχών, αξιολόγηση τους και πραγματοποίηση της διαγωνιστικής βραδιάς στενεύουν. Στο ενδεχόμενο της απευθείας ανάθεσης ή του τελικού με προσκλήσεις στις δισκογραφικές, υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμα.

Ο εθνικός τελικός που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ

Η ΕΡΤ προκήρυξε πέρσι πολύ νωρίς εθνικό τελικό, μέσω των δισκογραφικών εταιρειών της χώρας, για την επιλογή της συμμετοχής μας στη Eurovision 2018. Ζήτησε ελληνικό στίχο και ηχόχρωμα από τις συμμετοχές που θα υποβάλλονταν. Τελικά από τα 20 τραγούδια που κατατέθηκαν στην ΕΡΤ, μια ειδική κριτική επιτροπή που συστάθηκε για την αξιολόγηση τους, προέκρινε τρία για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό (Γιάννα Τερζή, Αρετή Κετιμέ και Χοροσταλίτες).

Δυστυχώς εθνικός τελικός δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού οι δύο από τις τρεις δισκογραφικές εταιρείες που προκρίθηκαν στον τελικό, δεν μπόρεσαν να καταθέσουν έγκαιρα την εγγυητική επιστολή που ζήτησε η ΕΡΤ, ύψους 20.000 Ευρώ. Έτσι, την Ελλάδα εκπροσώπησε στη Λισαβόνα η Γιάννα Τερζή με Το Όνειρο Μου, που ενώ αγαπήθηκε πολύ στο εσωτερικό, δεν κατάφερε να συγκινήσει τους τηλεθεατές και τις κριτικές επιτροπές το βράδυ του Πρώτου Ημιτελικού και περιορίστηκε στην 14η θέση, χάνοντας την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Terzi Duo Fina

Τι πήγε λάθος στον περσινό εθνικό τελικό;

Ίσως, αυτό που στοίχισε πέρσι στην ΕΡΤ το ναυάγιο του εθνικού τελικού, ήταν ότι η διαδικασία δεν ήταν ορισμένη από την αρχή μέχρι τέλους. Με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εμπλεκόμενων πλευρών, ρητά ορισμένα από την αρχή, όπως γίνεται σε όλους τους εθνικούς τελικούς που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη. Σημαντικό λοιπόν είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης που εμπλέκονται με το διαγωνισμό, φαίνεται να σχεδιάζουν καλύτερα και προσεχτικότερα τις φετινές αποφάσεις. Είναι απαραίτητο η ΕΡΤ να αποφύγει την όποια αρνητική δημοσιότητα, μπορεί να φέρουν άσχημες καταστάσεις, όπως αυτές που συνέβησαν με την ματαίωση του φετινού εθνικού τελικού και να ολοκληρώσει χωρίς απρόοπτα τον τρόπο επιλογής που θα επιλέξει για τη Eurovision 2019.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΡΤ για τη Eurovision 2019

Τι θα προτιμούσατε εσείς φέτος για την ανάδειξη της συμμετοχής μας; Ανοιχτό τελικό, απευθείας ανάθεση ή κάποιο τελικό με περιορισμένους εκπροσώπους δισκογραφικών;

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Συμφωνώ απόλυτα για τα φετινά λάθη στη διαδικασία επιλογής που δεν πρέπει να επαναληφθούν του χρόνου.
    Παρόλα αυτά, και παρά τις όποιες ατέλειες και αστοχίες στη σκηνική παρουσία (προσωπικά πιστεύω ότι, με εξαίρεση το μπλέ χέρι, ήταν μια χαρά) εξακολουθώ να πιστεύω ότι στο δικό μας ημιτελικό υπήρχαν πολλά και πολύ χειρότερα τραγούδια/εμφανίσεις από το δικό μας, το οποίο σε κάθε περίπτωση δικαιούταν μια θέση στον τελικό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *