Η απάντηση της EBU για την αποχώρηση της Βουλγαρίας

H είδηση ότι η Βουλγαρία αποχωρεί από τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision “πάγωσε” τους φίλους του διαγωνισμού σήμερα το πρωί.

Ενώ η χώρα επιβεβαίωσε την συμμετοχή της αρκετά νωρίς και έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες για τα επόμενά της βήματα, η ξαφνική παραίτηση του συντονιστή του Eurovision Project για τη Βουλγαρία Deyan Yordanov και μια σειρά από Tweets που ακολούθησαν (διαβάστε περισσότερα εδώ), άφησε στον αέρα την συμμετοχή της χώρας το 2019, με πολλούς να μιλούσαν για αποχώρηση της χώρας.

Η απάντηση της EBU

Λυπούμαστε που η Δημόσια Τηλεόραση της Βουλγαρίας (ΒΝΤ) αποφάσισε να μην συμμετάσχει στον Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2019 στο Τελ Αβίβ. […] Ελπίζουμε να την καλωσορίσουμε ξανά στο μέλλον.

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε από τον επίσημο λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης της Βουλγαρίας, ΒΝΤ, η αποχώρηση της χώρας στον διαγωνισμό (μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο εδώ), ενώ πριν από λίγο η EBU, μέσω της επίσημης σελίδας του διαγωνισμού, επιβεβαίωσε την αποχώρηση της χώρας, αφήνοντας ελπίδες πως η χώρα θα επιστρέψει ξανά.

Η αντίδραση των eurofans

Σαφώς και η είδηση της αποχώρησης μιας χώρας από τον διαγωνισμό αποτελεί μια λυπηρή είδηση για τους φίλους του διαγωνισμού. Ήδη από το πρωί, πέραν των 2,500 ατόμων έχουν υπογράψει διαδικτυακά για την στήριξη της χώρας και παραμονής της στον διαγωνισμό με το hashtag #TheyWillNeverBreakUsDown.

Η Βουλγαρία στον διαγωνισμό

Η Βουλγαρία έλαβε για πρώτη φορά μέρος το 2005, ενώ έπρεπε να περιμένει δύο χρόνια για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό και μάλιστα να καταλάβει την 5η θέση – η καλύτερη θέση της χώρας μέχρι και το 2016. Μετά από 5 συνεχόμενες αποτυχίες να προκριθεί ξανά στον μεγάλο τελικό, αποφασίζει τελικά το 2014 να αποχωρίσει από τον διαγωνισμό για να επιστρέψει δριμύτερη δύο χρόνια αργότερα.

Η επιστροφή της χώρας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού για τρία συνεχόμενα έτη προκρινόταν στον Μεγάλο Τελικό και να θεωρείται και τις τρεις χρονιές ένα από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη. Κομβικό σημείο αποτελεί η συμμετοχή της χώρας το 2017 που έφτασε μια ανάσα από την νίκη, καταλαμβάνοντας την 2η θέση. Η χώρα πλέον αποτελούσε μια σημαντική δύναμη στον διαγωνισμό, ενώ οι φίλοι του διαγωνισμού ανυπομονούσαν να ακούσουν την επόμενη βουλγάρικη συμμετοχή.

Ελπίζουμε πως τα οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν την χώρα στο να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό να λυθούν λίαν συντόμως και να υποδεχτούμε ξανά την χώρα το 2020.

Ποια η αντίδρασή σας για την αποχώρηση της Βουλγαρίας από τον διαγωνισμό; Ποια ήταν η αγαπημένη σας βουλγάρικη συμμετοχή; 

Πηγή: eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *