Ιρλανδία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για την Eurovision 2019

Hδημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιρλανδίας, RTE, ανοίγει τις πόρτες της σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, το 2019 στο Ισραήλ, για την υποβολή των αιτήσεων τους.

Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών στο RTE

Τον προηγούμενο μήνα, το RTE επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Ιρλανδίας για την Eurovision 2019 και προσκάλεσε έμπειρους δημιουργούς και ερμηνευτές με αποδεδειγμένες επιτυχίες στο ενεργητικό τους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για τον διαγωνισμό. Η ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων αιτήσεις ξεκινάει από σήμερα, 4 Οκτωβρίου και λήγει την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις αιτήσεις τους μέσα από αυτή τη φόρμα.

Το RTE δηλώνει έτοιμo να φέρει ξανά το βραβείο στην Ιρλανδία για όγδοη φορά και βρίσκεται σε συζητήσεις με επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, στην προσπάθεια του να βρεθεί το καταλληλότερο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον ερχόμενο Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Στα βήματα της φετινής επιτυχίας και η επόμενη συμμετοχή

Όπως δήλωσε ο  επικεφαλής για την ιρλανδική εκπροσώπηση του RTE, Michael Kealy:

Είμαστε πολύ περήφανοι για την φετινή εκπροσώπησή μας στη Λισαβόνα, έπειτα από μήνες ολόκληρους που σχεδιάζαμε την εμφάνισή μας, συνδυάζοντας τόσο το ακουστικό με το οπτικό μέρος του τραγουδιού, την ερμηνεία μαζί με την χορογραφία και τον φωτισμό. Η παρουσίαση του Together από τον ερμηνευτή Ryan O’Shaughnessy, σε συνδυασμό με τους δύο χορευτές Kevin O’Dywer και Alan McGrath, καθώς και τα φωνητικά των Janet Grogan, Remy Naidoo και Claire Ann Varley, έλαβε την παγκόσμια εκτίμηση όταν εμφανίστηκε στη σκηνή και έγινε πρώτο θέμα συζήτησης σε πλήθος άρθρων.

Το Together κατετάγη 16ο στον μεγάλο τελικό, φέρνοντας έτσι στην Ιρλανδία το καλύτερο αποτέλεσμα της μετά την θέση των Jeward στο Dussledorf το 2011 με το τραγούδι Lipstick.

Για το 2019 θέλουμε να παρουσιάσουμε μια παγκοσμίου φήμης εμφάνιση, που θα κάνει περήφανη την Ιρλανδία στη σκηνή της γιουροβίζιον και μπροστά στο τηλεοπτικό κοινό των περίπου 200 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Ο θεσμός της ESC είναι ένας εξαιρετικά απαιτητικός και ανταγωνιστικός διαγωνισμός, έτσι λοιπόν χρειαζόμαστε ένα τραγούδι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, το οποίο θα έχει άμεση απήχηση και μια  άψογη επαγγελματική σκηνική παρουσία που απαιτείται για την ζωντανή παρουσίαση του μπροστά σ’ ένα τεράστιο κοινό.

H Iρλανδία στην Eurovision

Η Ιρλανδία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην ESC το 1965 και κατέχει το ρεκόρ νικών στον θεσμό με επτά νίκες (1970, 1980, 1988, 1992, 1993, 1994, 1996).

Το “πράσινο” νησί κατέχει επίσης και άλλα ρεκόρ στον αγαπημένο μας θεσμό, όπως το γεγονός ότι είναι η μοναδική χώρα που κέρδισε τον διαγωνισμό 3 συνεχόμενες χρονιές (1992, 1993, 1994), ενώ παράλληλα το Δουβλίνο παραμένει η μοναδική πόλη που φιλοξένησε τον διαγωνισμό δύο χρονιές στη σειρά (1994, 1995).

Η δεκαετία του ’90 θα λέγαμε ότι είναι η “χρυσή” δεκαετία της Ιρλανδίας στο θεσμό, καθώς η χώρα αυτή διοργάνωσε τον διαγωνισμό τέσσερις φορές μέσα σε μια πενταετία (1993, 1994, 1995 and 1997),  εκ των οποίων οι τρεις διοργανώθηκαν στην πρωτεύουσά της.

Ο “θρύλος” της Ιρλανδίας Johnny Logan κατέχει το ρεκόρ των δύο νικών ως ερμηνευτής στη eurovision (το 1980 με το What’s another year και το 1987 με το Hold me now). Την τρίτη του νίκη για την Ιρλανδία την έφερε αυτή τη φορά ως συνθέτης, το 1992 με το Why me με ερμηνεύτρια τη Linda Martin.

Το 2018, η Ιρλανδία επέλεξε μέσα από τον εθνικό της τελικό τον Ryan O’Shaughnessy με σκοπό να εκπροσωπήσει τα χρώματα της ιρλανδικής σημαίας στην σκηνή της ESC στη Λισαβόνα. Ο ιδιαίτερα ταλαντούχος νέος ερμηνευτής έφερε την 16η θέση με το τραγούδι Together στον μεγάλο τελικό στην Πορτογαλία.

Εσείς τι λέτε; Θα καταφέρει να παρουσιάσει η Ιρλανδία στην ESC 2019 ένα τραγούδι αντάξιο των προσδοκιών της και να επανέλθει στις καλές θέσεις του παρελθόντος;

Πηγή: EscToday

 

 

 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *