Ισπανία: Τα αποτελέσματα του #Gala2 στο “Operación Triunfo 2018”

Τηνπρώτη αποχώρηση είχαμε χθες το βράδυ στο Operación Triunfo 2018, με τον Alfonso να αποχαιρετά τους συμμαθητές του, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού.

Η πρώτη αποχώρηση του Operación Triunfo 2018

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο προηγούμενο άρθρο μας, υποψήφιοι προς αποχώρηση για την εβδομάδα που διανύαμε  ήταν ο Alfonso και η Sabela. Οι δύο διαγωνιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μόνοι τους το τραγούδι που ερμήνευσαν στο live show της Τετάρτης. Οι υπόλοιποι σπουδαστές χωρίστηκαν και πάλι σε ντουέτα, όπως στο Gala 1 και ερμήνευσα γνωστά ισπανικά, αλλά και αγγλόφωνα τραγούδια, για τα οποία και αξιολογήθηκαν.

Η τριμελής κριτική επιτροπή, είχε ένα επιπλέον ως guest για αυτή την εβδομάδα, την Julia Gómez Cora, ενώ η τραγουδίστρια και συνθέτης Rosana αντικατέστησε την Ana Torroja, μόνο για την χθεσινή εκπομπή, αφού ανειλημμένες υποχρεώσεις την κράτησαν εκτός πλατό.

Το Gala 2 ξεκίνησε ως είθισται με την ομαδική ερμηνεία όλων των παικτών. Το τραγούδι που μας παρουσίασαν αυτή τη βδομάδα οι διαγωνιζόμενοι του ΟΤ, ήταν το δημοφιλές ισπανικό κομμάτι Bonito Es. H ερμηνεία τους φανερά βελτιωμένη και πιο δεμένη, με το τρακ των πρώτων εμφανίσεων να φεύγει σιγά σιγά.

Οι εμφανίσεις στο Gala 2

Στη συνέχεια περάσαμε στο διαγωνιστικό μέρος, με τις εμφανίσεις πρώτα των δύο υποψηφίων προς αποχώρηση. Πρώτος στη σκηνή εμφανίστηκε ο Alfonso, ο οποίος επέλεξε να ερμηνεύσει τη μεγάλη επιτυχία του John Legend, All Of Me. Στη συνέχεια, ακολούθησε η Sabela η οποία με τη σειρά της είχε επιλέξει να τραγουδήσει το Benditas Feridas της Rosa Cedrón. 

Ακολούθησαν οι εμφανίσεις των υπόλοιπων 14 σπουδαστών της ακαδημίας, οι οποίο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τραγούδησαν σε ντουέτα:

  1. Dave & Noelia:  Volando voy
  2. África & María: Friends
  3. Alba Reche & Miki: Alma mía
  4. Joan Garrido & Marilia: Another day of sun
  5. Damion & Famous: Déjala que baile
  6. Marta & Natalia: Tainted Love
  7. Carlos Right & Julia: Mi historia entre tus dedos

Καλεσμένοι στο Gala 2 του Operación Triunfo 2018 ήταν το δημοφιλές συγκρότημα Tequila, οι οποίοι είναι από τα πιο αγαπητά rock συγκροτήματα της χώρας και η ανερχόμενη αλλά ήδη τρομερά αγαπητή στο Ισπανικό κοινό Lola Índigo.

Η Lola Índigo είναι το καλλιτεχνικό όνομα της Mimi Doblas, η οποία μερικές μέρες πριν ενσάρκωσε την Ελένη Φουρέιρα στο Ισπανικό «Your Face Sounds Familiar», για το οποίο σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. H Índigo ήταν διαγωνιζόμενο στο περσινό OT και ήταν η πρώτη που αποχώρησε. Στο Gala 2 του «Operación Triunfo 2018» παρουσιάσε το κομμάτι της Ya no quiero náτο οποίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία στην Ισπανία ενώ είναι και η συμμετοχή της Ισπανίας στον OGAE Song Contest 2018.

Ο Alfonso η πρώτη αποχώρηση στο OT 2018!

Μετά και τις λαμπερές εμφανίσεις των guests περάσαμε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Alfonso και Sabela ήταν για μία εβδομάδα στην κρίση του τηλεοπτικού κοινού, με έπαθλο την παραμονή για μία εβδομάδα ακόμα (τουλάχιστον) στην ακαδημία. Τελικά, ο παρουσιαστής του σόου, Roberto Leal, ανακοίνωσε ότι η Sabela είναι αυτή που θα παραμείνει στο OT και ο Alfonso θα πρέπει να αποχωρήσει. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, αφού όλα τα προγνωστικά ήθελαν την Sabela να παραμένει στο παιχνίδι.

Δύο νέοι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Μετά και την ανακοίνωση της πρώτης αποχώρησης είχαμε την ανακοίνωση του πιο δημοφιλούς σπουδαστή, που αυτομάτως εξαιρείται από τη διαδικασία της αποχώρησης. Για αυτή την βδομάδα η πιο αγαπητή διαγωνιζόμενη ήταν η Νatalia, η οποία γρήγορα ένοιωσε ασφαλής και προκρίθηκε άμεσα στο επόμενο Gala. Οι τέσσερις υποψήφιοι για αποχώρηση από την κριτική επιτροπή ήταν οι MaríaJoan GarridoDave και Afríca.

Η María που ήταν για πρώτη φορά υποψήφια σώθηκε από τους καθηγητές της, ενώ ο Joan Garrido σώθηκε για μία ακόμα φορά από τους συμμαθητές του. Αυτό σημαίνει ότι οι Dave και Afríca θα είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση για την επόμενη εβδομάδα.

Dave Africa OT 2018 ipopsifioi

Παρακάτω δείτε σε ένα βίντεο, τις καλύτερες στιγμές του Gala 2, όπως επιμελήθηκε από την παραγωγή του σόου:

Μέσα από το Operación Triunfo περνά ο δρόμος για τη Eurovision 2019

Η Ισπανία όπως και πέρσι θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της στο Διαγωνισμό της Eurovision, μέσα από το Operación Triunfo. Τον Ιανουάριο, οι σπουδαστές της ακαδημίας θα διαγωνισθούν, ερμηνεύοντας νέα τραγούδια που θα έχουν γραφεί ειδικά για αυτό το σκοπό, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στο Τελ Αβίβ. Με αυτό τον τρόπο πέρσι την Ισπανία εκπροσώπησαν οι Amaia και Alfred.

Έχετε ξεχωρίσει κάποιον από τους διαγωνιζόμενους; Ποιος πιστεύετε ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή για να εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Eurovision 2019;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *