Κροατία: Τρεις βραδιές θα διαρκέσει το Dora 2019

HΚροατία διοργανώνει για την επιλογή της συμμετοχής της στην επόμενη Eurovision τον διάσημο εθνικό τελικό της Dora. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το Dora 2019 θα πραγματοποιηθεί σε τρεις βραδιές.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κροατία διοργανώνει εθνικό τελικό με το 2011. Το Dora 2019 θα διεξαχθεί στην πόλη Οπατία, την πόλη που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια!

Η αναζωπύρωση του Dora φημολογείτο έντονα και για την Eurovision 2018, ωστόσο, σε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα Jutranji List, ο γενικός διευθυντής Bačić, εξήγησε ότι λόγω των μεγάλων αθλητικών δεσμεύσεων, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, δεν ήταν δυνατή η εθνική επιλογή για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα αυτή την χρονιά.

Ωστόσο, με τη μετατόπιση των αθλητικών δεσμεύσεων σε άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, αυτό επέτρεψε στο HRT να επικεντρωθεί σε εκπομπές ψυχαγωγίας – και αυτό περιλαμβάνει την επαναφορά του Dora.

Η επιστροφή λοιπόν του Dora αναμένεται θεαματική, αφού θα περιλαμβάνει τρεις βραδιές.

  • Πρώτη βραδιά τραγούδια με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας της Οπατίας
  • Δεύτερη βραδιά αφιερωμένη στις παλαιότερες συμμετοχές του Dora
  • Τρίτη βραδιά με την επιλογή της συμμετοχής της Κροατίας στη Eurovision 2019

O τελικός νικητής του Dora 2019, που θα εκπροσωπήσει την Κροατία στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision το Μάιο στο Τελ Αβίβ, θα προκύψει από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού, αλλά και της κριτικής επιτροπής.

Την Κροατία φέτος εκπροσώπησε η Franka με το τραγούδι Crazy, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, αφού κατέλαβε την 17η θέση στον Πρώτο Ημιτελικό:

πηγή: Eurovoix

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *