Λιθουανία: Στις 23 Φεβρουαρίου επιλέγει για το Τελ Αβίβ

Ανγια κάτι είναι ξεχωριστός ο εθνικός τελικός της Λιθουανίας για το διαγωνισμό, το Eurovisijos, είναι η διάρκεια του. Οχτώ εκπομπές θα διοργανώσει η δημόσια τηλεόραση της χώρας για να επιλέξει τον εκπρόσωπο της στο Τελ Αβιβ, με τον τελικό να λαμβάνει χώρα στις 23 Φεβρουαρίου.

Μικραίνει αλλά παραμένει μεγάλο το Eurovisijos 2019

Με ανακοίνωση της στη ιστοσελίδα της λιθουανικής ραδιοτηλεόρασης (LRT) για το διαγωνισμό, ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τους όρους και τους κανονισμούς συμμετοχής στο Eurovisijos 2019, που φέτος θα τελειώσει σε οχτώ γύρους, έναν λιγότερο από πέρσι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα μπορούν να καταθέτουν συμμετοχή τρεις κατηγορίες ενδιαφερόμενοι:

  • Συνθέτες χωρίς ερμηνευτή
  • Ερμηνευτές χωρίς τραγούδι
  • Συνθέτες με προτεινόμενο ερμηνευτή

Ο Audrius Giržadas παρουσιαστής και στέλεχος της LRT δήλωσε για το Eurovisijos 2019:

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πέρυσι υπήρχαν νέα ονόματα στη Λιθουανία που μπόρεσαν να παρουσιαστούν σε ένα μεγάλο ακροατήριο. Έχουμε τραγούδια που θα μπορούσαν να κερδίσουν πραγματικά όχι μόνο στη Λιθουανία. Αμφότερες οι δύο κατηγορίες συμμετεχόντων – τραγουδοποιοί και ερμηνευτές – μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή από τώρα μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και υπόσχομαι τόσο τα τραγούδια όσο και οι ερμηνευτές να παρουσιαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Φυσικά ισχύουν οι γενικοί κανονισμοί της EBU, για τρίλεπτης διάρκεια τραγούδι, όχι πολιτικοί, διαφημιστικοί, ρατσιστικοί κλπ στίχοι και να μην έχει κυκλοφορήσει εμπορικά πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Όπως τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος επιτρέπεται η υποβολή συμμετοχών από μη Λιθουανούς συνθέτες, όχι όμως από μη Λιθουανούς ερμηνευτές. Είναι συχνό το φαινόμενο εξάλλου να συναντάμε και Έλληνες συνθέτες στο Eurovisijos 2019.

Θα μπορέσει η Λιθουανία μετά τη γλυκύτατη Ieva και το νοσταλγικό When We’ re Old να βρεθεί υψηλότερα από τη 12η θέση που πέτυχε φέτος;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *