Αυστραλία: Μέσω του “Australia Decides” στη Eurovision 2019

Οιαλλαγές που πραγματοποιούν πολλές χώρες στον τρόπο επιλογής της συμμετοχής τους στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision συνεχίζονται, με την Αυστραλία να παίρνει τη σκυτάλη αυτή τη φορά. Η χώρα των καγκουρό για πρώτη φορά στην μικρή ιστορία της στο διαγωνισμό, θα επιλέξει τόσο το τραγούδι όσο και τον εκπρόσωπο της μέσα από έναν εθνικό τελικό με την ονομασία “Eurovision: Australia Decides”.

Για τις αλλαγές μας είχε ήδη προϊδεάσει ο γενικός διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας (SBS),  Michael Ebeid. Σε συνέντευξη του στις αρχές του μήνα, πέρα από την επιβεβαίωση της συμμετοχής της Αυστραλίας στο Τελ Αβίβ, ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα υπήρχαν ανακοινώσεις για τον τρόπο ανάδειξης του εκπροσώπου τους στη Eurovision 2019, υποδεικνύοντας ότι θα γίνει μέσω ενός εθνικού τελικού.

Για πρώτη φορά οι Αυστραλοί θα έχουν λόγο στην επιλογή της συμμετοχής τους

Πριν από λίγο το SBS ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του «Eurovision – Australia Decides», ενός διαγωνισμού μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο πέμπτος εκπρόσωπος της Αυστραλίας στη Eurovision. Η δομή του εθνικού τελικού θα είναι η ίδια όπως ακριβώς και ο κανονικός διαγωνισμός της Eurovision. Αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και 50% από μία κριτική επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Το Eurovision: Australia Decides θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο Gold Coast Convention & Exhibition Centre και θα μεταδοθεί ζωντανά από το SBS. Μια ημέρα πριν στις 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Jury Show, όπου θα ψηφίσει η κριτική επιτροπή, όπως συμβαίνει και στη Eurovision.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις υποψήφιες συμμετοχές τους στο sbs.com.au/eurovision. μέχρι και τη Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018.

Παρουσιαστές του πρώτου αυστραλιανού εθνικού τελικού θα είναι η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια Myf Warhurst και ο κωμικός Joel Creasey, οι οποίοι θα αναλάβουν και τη μετάδοση του διαγωνισμού τον Μάιο του 2019 για λογαριασμό του SBS.

Myf Warhurst Joel Creasey

Διαγωνισμός για την πόλη που θα φιλοξενήσει το Australia Decides

Το Eurovision: Australia Decides θα πραγματοποιηθεί ίσως στην πιο τουριστική πόλη της χώρας, στο Γκολντ Κόουστ. Μάλιστα για την επιλογή της πόλης υπήρξαν υποψηφιότητες από διάφορες πόλεις που επιθυμούσαν να φιλοξενήσουν το γεγονός, όπως γίνεται και με τη διαδικασία της κανονικής Eurovision.

Οι πόλεις που ενδιαφέρθηκαν πέρα από το Γκολντ Κόουστ ήταν η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, αλλά η πρόταση που υπέβαλλε η τοπική κυβέρνηση της πολιτείας του Κούινσλαντ (όπου ανήκει και το Γκόλντ Κόουστ), αλλά και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης υπερίσχυσαν των άλλων δύο.

Η Annastacia Palaszczuk, υπουργός του Κούινσλαντ δήλωσε για την επιλογή του Γκόλτν Κόουστ:

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην διεθνή φήμη του Γκόλντ Κόουστ, σαν την υπερδύναμη της Αυστραλίας στο χώρο του κινηματογράφου και της βιομηχανίας της τηλεόρασης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Γκόλντ Κόουστ, φιλοξενήθηκαν οι πρόσφατοι αθλητικοί αγώνες της Κοινοπολιτείας. Ο δήμαρχος της πόλης, Tom Tate, περιχαρής για τη νίκη της πόλης του δήλωσε:

Πάντοτε πίστευα ότι ήμαστε η πόλη που τολμά να ονειρεύεται. Κάνουμε μεγάλα όνειρα και συνήθως κερδίζουμε για αυτό. Οι καλύτεροι θα φιλοξενήσουν αυτό το μεγάλο Eurovision γεγονός. Η εικόνα της πόλης μας σε ένα διεθνές κοινό, είναι κάτι ανεκτίμητο. Φώτα. Κάμερα. Δράση. Ξεκινάμε!

Τέλος, ο αρχηγός της αποστολής της Αυστραλίας στο διαγωνισμό, έριξε περισσότερο φως για τα σχέδια του SBS για το Australia Decides:

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η τεράστια βάση των fan μας θα είναι σε θέση να δει μια ζωντανή εκπομπή Eurovision στην Αυστραλία – το Gold Coast Convention & Exhibition Centre, στο SBS. Έχουμε πολλά σχέδια για να φτιάξουμε το Gold Coast Eurovision Central τον Φεβρουάριο του 2019, έτσι ώστε να δώσουμε μια φοβερή επίδειξη σε όλο τον κόσμο!

Τα σχέδια των Αυστραλών μεγαλεπήβολα. Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως η Αυστραλία θα συνεχίσει να συμμετέχει στο διαγωνισμό της Eurovision, επενδύοντας στο πρόγραμμα και φιλοδοξώντας να αυξήσει και άλλο το ήδη υψηλό ενδιαφέρον του τηλεοπτικού της κοινού.

Δείτε παρακάτω το διαφημιστικό του Eurovision: Australia Decides

Ποιον θα θέλατε να δείτε να εκπροσωπεί την Αυστραλία στη Eurovision 2019;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *