Αυστραλία: Μία εβδομάδα παράταση για την υποβολή τραγουδιών στο “Australia Decides”

Όπως μας ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της Αυστραλίας, SBS, για το διαγωνισμό της Eurovision, η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για τον πρώτο εθνικό τελικό της χώρας, Eurovision: Australia Decides, παίρνει παράταση μία εβδομάδα μέχρι και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Παράταση μίας εβδομάδας για την κατάθεση των υποψήφιων συμμετοχών

Ενώ η αρχική ανακοίνωση του SBS, έθετε ως τέλος της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, με νεότερη ανακοίνωση του η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας δίνει προθεσμία στους ενδιαφερόμενους δημιουργούς μίας ακόμα εβδομάδας.

Εκατοντάδες συνθέτες σε όλη την Αυστραλία έχουν ήδη  καταθέσει ένα διαφορετικό μείγμα τραγουδιών – από ποπ σε κάντρι, μπαλάντα σε σκληρό metal, όπερα και όλα τα ενδιάμεσα είδη. Γνωστοί δημιουργοί ταυτόχρονα με νέα ταλέντα και αναδυόμενους τραγουδοποιούς, μερικοί εξ αυτών στην ηλικία των 12 ετών. Αναφέρει ο υπεύθυνος του ψυχαγωγικού προγράμματος του SBS, Josh Martin. 

Ο αρχηγός της αποστολής της Αυστραλίας στο διαγωνισμό, Paul Clarke συμπληρώνει:

Ψάχνουμε τραγούδια που θα αγγίξουν τις καρδιές της Ευρώπης. Θέλουμε δράμα, τόλμη και διαφορετικότητα. Αυτά χρειάζονται για να ξεχωρίσεις στη Eurovision. Ξέρουμε ότι πολλοί συνθέτες δουλεύουν τα τραγούδια τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ανάγκη να είναι στην τελική τους μορφή, αρκεί ένα demo, αλλά πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.

Για πρώτη φορά οι Αυστραλοί θα έχουν λόγο στην επιλογή της συμμετοχής τους

Το SBS φέτος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του «Eurovision – Australia Decides»ενός διαγωνισμού μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο πέμπτος εκπρόσωπος της Αυστραλίας στη Eurovision. Η δομή του εθνικού τελικού θα είναι η ίδια όπως ακριβώς και ο κανονικός διαγωνισμός της Eurovision. Αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και 50% από μία κριτική επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Το Eurovision: Australia Decides θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο Gold Coast Convention & Exhibition Centre και θα μεταδοθεί ζωντανά από το SBS. Μια ημέρα πριν στις 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Jury Show, όπου θα ψηφίσει η κριτική επιτροπή, όπως συμβαίνει και στη Eurovision.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις υποψήφιες συμμετοχές τους στο sbs.com.au/eurovision. μέχρι και τη Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Παρουσιαστές του πρώτου αυστραλιανού εθνικού τελικού θα είναι η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια Myf Warhurst και ο κωμικός Joel Creasey, οι οποίοι θα αναλάβουν και τη μετάδοση του διαγωνισμού τον Μάιο του 2019 για λογαριασμό του SBS.

πηγή: SBS Eurovision

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *