Βουλγαρία: Αποχωρεί από το διαγωνισμό ή παίζει στα social media;

Αδιαμφισβήτητα μία από τις νέες σημαντικές δυνάμεις στο διαγωνισμό είναι η Βουλγαρία. Τα τρία τελευταία χρόνια, με αγαπημένες από τους fans συμμετοχές και με εμφανίσεις που συζητήθηκαν, κατάφερε όχι μόνο να βρεθεί στον τελικό τρεις συνεχόμενες χρονιές, αλλά το 2017 να φθάσει μια ανάσα από την κορυφή στη δεύτερη θέση. Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι φημών, με αφορμή κάποιες δημοσιεύσεις του επίσημου λογαριασμού της βουλγαρικής τηλεόρασης για το διαγωνισμό στο Τwitter, που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε μήπως η Βουλγαρία έχει αποσυρθεί από τη Eurovision 2019.

Μια παραίτηση φέρνει την απόσυρση της συμμετοχής στη Eurovision 2019;

Η Βουλγαρία επιβεβαίωσε σχετικά νωρίς τη συμμετοχή της στη Eurovision 2019. Στη 1 Σεπτεμβρίου κλασικά μέσω του αγαπημένου της μέσου, η βουλγαρική δημόσια τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι ναι μεν θα είναι παρούσα στο Τελ Αβίβ, αλλά σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, όπου δόθηκαν πολλές πληροφορίες για τον τρόπο επιλογής του Bones και των Equinox, για την επόμενη χρονιά αποφάσισαν να ανακοινώσουν απλά το τραγούδι αφού όλα έχουν ολοκληρωθεί.

Η παραίτηση όμως του μέχρι πρότινος συντονιστή του Eurovision Project για τη Βουλγαρία,  Deyan Yordanov και μια σειρά από Tweets που ακολούθησαν, έφεραν μεγάλη αναστάτωση στη Eurovision Bubble, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι η χώρα αποσύρεται από τη Eurovision 2019.

Αρχικά είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να πούμε ότι στις 15 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία, απόσυρσης της συμμετοχής των χωρών από τον επόμενο διαγωνισμό, χωρίς την επιβολή κάποιου προστίμου από την EBU. Χρονικά λοιπόν είναι πιθανόν, η Βουλγαρία εφόσον επιθυμούσε να αποχωρήσει από το διαγωνισμό να το έπραξε στο σημείο που είμαστε, γιατί αυτό θα γινόταν χωρίς να έχει οικονομικές επιπτώσεις στην δημόσια ραδιοτηλεόραση της.

Τις φήμες για μη συμμετοχή της Βουλγαρίας στην Eurovision 2019, ενέτεινε και η δημοσίευση στο twitter του μέλους των Equinox, JJ (Georgi Simeonov), ο οποίος αναφέρει ότι η Βουλγαρία για οικονομικούς λόγους δεν θα λάβει μέρος στην επόμενη Eurovision, εκφράζοντας την λύπη του για αυτό.

Απόσυρση ή διαφημιστικό trick;

Ενώ λοιπόν το βράδυ της Παρασκευής  και ενώ η είδηση ήδη αναπαράγονταν σε διάφορες ιστοσελίδες, ο λογαριασμός της βουλγαρικής τηλεόρασης για το διαγωνισμό, συνόδευε όλο αυτό το δράμα με νέα tweets, ευχαριστώντας τους προηγούμενους εκπροσώπους της χώρας στη Eurovision και στην Junior Eurovision, μιλώντας παράλληλα για δύσκολες στιγμές για όλη την ομάδα, το επόμενο πρωί υπήρχε το εξής μοναδικό tweet, έχοντας διαγραφεί όλα τα προηγούμενα:

https://twitter.com/bg_eurovision/status/1050855094865055745

Πράγματι λοιπόν η BNT απέσυρε τη συμμετοχή της από τη Eurovision 2019 ή είναι ακόμα ένα παιχνίδι της βουλγαρικής δημόσιας τηλεόρασης στο Twitter για δημοσιότητα, κάτι που έχει ξανά κάνει στο παρελθόν;

1 reply
  1. Λαέρτης
    Λαέρτης says:

    Ελπίζω να ναι απλώς διαφημιστικό τρικ και όχι πραγματικότητα διότι είναι μία χώρα που το προσπαθεί τελευταία με αρκετές επιτυχίες και με άμεση προοπτική για νικη!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *