Γερμανία: Εκτός των φιναλίστ του εθνικού τελικού η ελληνικής καταγωγής Dimi Rompos

Hγερμανική δημόσια τηλεόραση, NDR, φαίνεται πως έχει καταλήξει στους έξι με οχτώ φιναλίστ του θα διαγωνισθούν στον εθνικό τελικό για την εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision 2019, στο Τελ Αβίβ. Μεταξύ αυτών δυστυχώς δεν θα είναι η ελληνικής καταγωγής Dimi Rompos.

Δεν θα διαγωνισθεί στον γερμανικό τελικό η Dimi Rompos

Η Dimi Rompos έγινε γνωστή στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο The Voice της Γερμανίας το 2015, όπου και έφθασε μέχρι και τον ημιτελικό. Στην ίδια έκδοση του talent show, συμμετείχε και η Jamie Lee, μετέπειτα εκπρόσωπος της Γερμανίας στη Eurovision 2016, αλλά και τελική νικήτρια του Voice εκείνη τη χρονιά.

Η ελληνικής καταγωγής Dimi Rompos (αφού όπως η ίδια μας δήλωσε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, ο παππούς της ήταν Έλληνας μετανάστης, εξ’ου και το ελληνικό επίθετο), ήταν ανάμεσα στους 20 καλλιτέχνες που προσκλήθηκαν στο workshop, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία.

Δυστυχώς όμως όπως η ίδια αποκάλυψε στο προφίλ της στο Instagram, δεν επελέγη στους τελικούς φιναλίστ του εθνικού τελικού, οι οποίοι θα είναι από έξι μέχρι οχτώ. Δεν περνά φυσικά η μπλούζα που φορά με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς!!!

Είμαι εντάξει με αυτό. Είμαι καλά! Σίγουρα είναι μια απογοήτευση, αλλά από την άλλη πλευρά δεν τον είχα καν στα σχέδια μου να λάβω μέρος στον εθνικό τελικό και σίγουρα ούτε να φανταστώ ότι θα φθάσω στους τοπ20!

https://www.instagram.com/p/BpZGMVHlOuV/?utm_source=ig_web_copy_link

Τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους υποψηφίους

Μέσα στη βδομάδα είχαμε την αποχώρηση από την όλη διαδικασία του Sebastian Schub, ο οποίος λόγω του φορτωμένου προγράμματος του αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή οικειοθελώς. Επίσης η Nina Kutchera αποκάλυψε ότι ούτε η ίδια επιλέχθηκε να είναι στους φιναλίστ, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή της. Η Nina έγινε γνωστή στο γερμανικό κοινό από τη συμμετοχή της στο πρώτο Voice, καταφέρνοντας να φθάσει μέχρι την φάση των Lives.

View this post on Instagram

Hey❤️ ich hab gerade eben einen Anruf von (Werbung wegen Verlinkung – unbezahlt) @eurovision_de bekommen. Für mich hat es nicht ausgereicht und die Liveshow findet ohne mich statt. Es ist vollkommen ok für mich! Ich bin nicht traurig, obschon auch etwas enttäuscht -ABER! Ich hab gesehen wie stark wir hier sind. Keine der Communities (und die anderen sind alle größer) hat so dermaßen gerockt und Liebe verteilt wie unsere/meine! Dafür bin ich unendlich dankbar! Ich hab ganz genau gesehen wer hinter mir steht und bin wahnsinnig stolz darauf ❤️ Danke für all deinen Support. Das alles hat mir Flügel gegeben. Und nun wünsch ich den übriggebliebenen ganz viel Spaß und Erfolg! Rockt das Ganze und zeigt dass Deutschland so viel mehr zu bieten hat als Hass und schlecht geschriebene Songs 😉 Ich würde mich unheimlich freuen, wenn du bei mir bleibst. Denn das hier war bei weitem nicht das Ende. Sondern gerade erst der Anfang. Jetzt geht’s erst richtig los. Denn das was gerade schon im Hintergrund passiert ist so viel größer als alles was ich bisher gemacht hab 😉 meine #armeederliebe wird immer größer und größer. Hier ist für jeden Platz der den Weg mit mir gehen möchte ❤️ egal wer du bist, egal woher du kommst, egal wie alt, groß, dick, dünn, welcher Religion oder Sexualität du angehörst oder wie du aussiehst. Hier bist du willkommen ❤️ schön, dass es dich gibt. #eurovisionsongcontest #unsersong #esc2019 #jetzterstrecht #erstderanfang #armeederliebe

A post shared by DieseNina (@ohgottdiese_nina) on

Η αποκάλυψη της Dimi και της Nina για την απόρριψη τους από την τελική φάση του γερμανικού εθνικού τελικού σημαίνει ότι η NDR έχει ήδη επιλέξει τους φιναλίστ. Η τελική ανακοίνωση τους αναμένεται εντός του Νοεμβρίου.

Ποια η συνέχεια της διαδικασίας μετά την ανακοίνωση των φιναλίστ

Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν για να διαγωνισθούν για την γερμανική εκπροσώπηση στο Τελ Αβίβ θα κληθούν στα Song Writing Camps, όπου με καταξιωμένους δημιουργούς θα δουλέψουν στα τραγούδια με τα οποία θα συμμετέχουν στο «Ένα Τραγούδι για το Τελ Αβίβ»

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε θα πραγματοποιηθεί ο γερμανικός τελικός, αν και αναμένεται όπως και πέρσι να γίνει μέσα στο Φεβρουάριο. Την τελική απόφαση θα τη λάβει το τηλεοπτικό κοινό, αλλά και οι δύο κριτικές επιτροπές (η 20μελής επιτροπή των ειδικών και η 100μελής επιτροπή των fans).

Το format που χρησιμοποιεί για την επιλογή της συμμετοχής της η Γερμανία, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησε για την επιλογή του Michael Schulte  και του Never Walk Alone, που έφερε τη Γερμανία στην τέταρτη θέση, μετά από μια σειρά ετών που βρίσκονταν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

2 ΣΧΟΛΙΑ
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Μίλησα μαζί της και πραγματικά χάρηκα όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της..Κριμα που αποκλείστηκε πραγματικά. Ισως μια επόμενη χρονιά!

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *