Γερμανία: Ολοκληρώθηκε το workshop – Ποια η συνέχεια για την επιλογή των φιναλίστ;

Ολοκληρώθηκε το workshop που διοργάνωσε η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας, NDR, στα πλαίσια του εθνικού τελικού που διεξάγει με τίτλο “Ένα Τραγούδι για το Τελ Αβίβ“, μέσω του οποίου θα επιλεγεί η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2019.

15 καλλιτέχνες συμμετείχαν στο workshop

Στο Maarwegstudio2 κλήθηκαν οι 20 καλύτεροι καλλιτέχνες που δήλωσαν συμμετοχή στον φετινό εθνικό τελικό της Γερμανίας. Οι 20 αυτοί προέκυψαν από τις 1.000 περίπου αιτήσεις που υποβλήθηκαν συνολικά. Μια ειδική επιτροπή περιόρισε τις αιτήσεις στις 198 και στη συνέχεια μια 20μελή διεθνής επιτροπή υπέδειξε τους 50. Από αυτούς τους 50 στο workshop κλήθηκαν οι 20 με την υψηλότερη βαθμολογία. Από τους 20 μόνο οι 15 ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της NDR, αφού οι υπόλοιποι λόγω υποχρεώσεων ή έλλειψης πλέον ενδιαφέροντος αρνήθηκαν την πρόσκληση.

Γνωστά ήδη τα 11 από τα 15 ονόματα

Τις προηγούμενες ημέρες μέσα από την σελίδα της NDR για το Διαγωνισμό της Eurovision αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των 11 εκ των 15 συμμετεχόντων στο workshop. Όπως σας ενημερώσαμε και εμείς με τα σχετικά μας άρθρα αυτοί ήταν οι εξής:

  • BB Thomaz
  • Sebastian Schub
  • Nicole Cross
  • Nina Kutschera
  • Daniel Schuhmacher
  • Dimi Rompos
  • Gregor Hägele
  • Diana N. Schneider
  • Thilo Berndtand
  • Aly Ryan
  • BARNA

 

Επιπλέον υποψήφιοι για το Ένα Τραγούδι για το Τελ Αβίβ

Πλέον των 15 καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο workshop, η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας εξετάζει και άλλους υποψήφιους για την τελική λίστα των διαγωνιζόμενων στο “Ένα Τραγούδι για το Τελ Αβίβ”. Ο Christoph Pellander αρχηγός της αποστολής της Γερμανίας στο διαγωνισμό, δήλωσε σχετικά:

Επιπροσθέτως, εργαζόμαστε με άλλους καλλιτέχνες οι οποίοι θα γυρίσουν και αυτοί ένα βίντεο για την επόμενη φάση της επιλογής, εκτός του workshop, αλλά υπό τις ίδιες συνθήκες. Με βάση αυτά τα βίντεο οι ξεχωριστές επιτροπές θα επιλέξουν αυτούς που θα δούμε στη συνέχεια στον επόμενο γύρο, στο Song Writing Camp.

Τον Νοέμβριο οι τελικές ανακοινώσεις των φιναλίστ

Στις αρχές Νοεμβρίου θα έχουμε την τελική λίστα των υποψηφίων που θα διαγωνισθούν στον εθνικό τελικό της Γερμανίας για τη Eurovision 2019. Αυτοί θα κληθούν στα Song Writing Camps, όπου με καταξιωμένους δημιουργούς θα δουλέψουν στα τραγούδια με τα οποία θα συμμετέχουν στο “Ένα Τραγούδι για το Τελ Αβίβ”

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε θα πραγματοποιηθεί ο γερμανικός τελικός, αν και αναμένεται όπως και πέρσι να γίνει μέσα στο Φεβρουάριο, όπως και πέρσι. Την τελική απόφαση θα τη λάβει το τηλεοπτικό κοινό, αλλά και οι δύο κριτικές επιτροπές (η 20μελής επιτροπή των ειδικών και η 100μελής επιτροπή των fans).

Το format που χρησιμοποιεί για την επιλογή της συμμετοχής της η Γερμανία, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησε για την επιλογή του Michael Schulte  και του Never Walk Alone, που έφερε τη Γερμανία στην τέταρτη θέση, μετά από μια σειρά ετών που βρίσκονταν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

πηγή: Prinz ESC

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *