Εσθονία: Ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχών για τον Eesti Laul 2019!

Η Εσθονία βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που επιβεβαίωσαν πολύ νωρίς την παρουσία τους στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Τον προηγούμενο μήνα, με την δημοσίευση τον κανονισμών του Eesti Laul 2019, ανακαλύψαμε πως ο εθνικός τελικός θα γίνει ακριβώς ίδιος με τον περσινό.

Ο εσθονικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας (ERR) ανακοίνωσε μέσω Instagram πως ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών στον εθνικό διαγωνισμό της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 6 Νοεμβρίου για να καταθέσουν συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

🎶Eesti Laul 2019 ootab teie lugusid! 🎶 Täna hommikul käis Tomi Rahula Terevisioonis lauluvõistlust ametlikult avamas. Abiks oli ka tuntud laulukirjutaja ja laulja Stig Rästa, kes testis otse-eetris uut veebikeskkonda eestilaul.ee lehel. Sel aastal tuleb laulud üles laadida just sinna! • Eesti Laul 2019 competition is officially open! Today Estonian singer and songwriter Stig Rästa was on Terevisioon alongside Tomi Rahula to test the new uploading system for songs that will start competing for Eesti Laul 2019. More info on eestilaul.ee 🎶 #EestiLaul2019 #Terevisioon #EestiLaul

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eesti Laul (@eesti_laul) στις

Ο Tomi Rahula, ο δημιουργός του Esti Laul, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο γνωστό περιοδικό  Kroonika δήλωσε:

“Η ηλεκτρονική πλατφόρμα κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Πιο σημαντικό είναι να αφιερωθεί χρόνος στην δημιουργία και στην εξέλιξη της μουσικής παρά στο να ταξιδέψει κάποιος για την υποβολή μιας συμμετοχής. Έτσι λοιπόν σχεδιάσαμε αυτή την πλατφόρμα ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες να καταθέσουν την συμμετοχή τους από όποιο σημείο βρίσκονται και να μην χρειάζεται να έρθουν μέχρι το Ταλίν”

Η μοναδική αλλαγή που έγινε στον διαγωνισμό είναι πως οι συμμετέχοντες καλούνται να πληρώσουν από 25 μέχρι 30 ευρώ για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους.

O Stig Rästa ανάμεσα στου συμμετέχοντες

Η Εσθονία εκπροσωπήθηκε στον διαγωνισμό της Eurovision το 2015 από τον Stig Rästa και την Elina Born με το τραγούδι “Goodbye to Yesterday” (έβδομη θέση με 106 βαθμούς). Το 2016 ο γνωστός καλλιτέχνης έγραψε το τραγούδι “Play” με το οποίο o Jüri Pootsmann εκπροσώπησε την Εσθονία στην Eurovision (δεν προκρίθηκε στον τελικό). Ένα χρόνο μετά ο Stig έγραψε το “In Or Out” με το οποίο η Elina Born συμμετείχε στον Eesti Laul. Επίσης το 2018 συμμετείχε ο ίδιος στον εθνικό τελικό της χώρας του με το τραγούδι “Home“.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή Terevisioon ο Stig ανέφερε πως πιθανώς θα συμμετάσχει και του χρόνου στον Eesti Laul αλλά αυτή την φορά ως συνθέτης. 

Τα ονόματα των διαγωνιζόμενων στον Eesti Laul 2019 θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου ενώ τα τραγούδια τους θα τα ακούσουμε στις  4 Δεκεμβρίου. Τέλος ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί ενάμιση μήνα μετά, στις 26 Ιανουαρίου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *