Ηνωμένο Βασίλειο: Απέρριψαν τις συμμετοχές του JOWST από το Eurovision: You Decide

ΟΝορβηγός δημιουργός. παραγωγός και ερμηνευτής JOWST που εκπροσώπησε τη χώρα του στη Eurovision του 2017, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση με το Grab The Moment, είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να συμμετάσχει στον βρετανικό εθνικό τελικό για τον επόμενο διαγωνισμό στο Τελ Αβίβ. Όπως ο ίδιος αναφέρει όμως μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter, το BBC απέρριψε και τις τρεις συμμετοχές που πρότεινε, για να διαγωνισθούν στο Eurovision: You Decide.

Δεν τα κατάφερε ο JOWST στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο JOWST ανακοίνωσε πάλι μέσω του Twitter, ότι επρόκειτο να εμπλακεί ως συνθέτης στο Eurovision: You Decide, ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να επιστρέψει στη Eurovision, μετά και την ανεπιτυχή του φετινή προσπάθεια στον εθνικό τελικό της χώρας του.

Το βράδυ της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου, εξέπνεε και η προθεσμία υποβολής συμμετοχών. Με το πέρας της προθεσμίας, ο JOWST αποκάλυψε ότι κανένα από τα τρία τραγούδια που πρότεινε στο BBC, δεν έγινε δεκτό για το Eurovision: You Decide, αφού οι επιτελείς του διαγωνισμού θεώρησαν χειρότερα τα τραγούδια του χειρότερα, από όλα όσα θα διαγωνισθούν για την βρετανική εκπροσώπηση.

https://twitter.com/JOWSTMUSIC/status/1055908700349698048

Φέτος, το BBC προσέλαβε ως σύμβουλο για το project, τον Greig Watts. Ο Watts δεν είναι άσχετος από το διαγωνισμό, αφού ενεπλάκη στις δύο τελευταίες συμμετοχές της Πολωνίας στη Eurovision, αλλά δίνει το παρών κατά καιρούς και στο Melodifestivalen. O Greig Watts ήταν πίσω και από αρκετές συμμετοχές σε παλαιότερους εθνικούς τελικούς της Λιθουανίας και του Βελγίου, αλλά προσπάθησε και στο Eurovision: You Decide, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει μέχρι στιγμής.

Ποια η τύχη των υπόλοιπων υποψηφίων;

Άγνωστη παραμένει ακόμη η τύχη της Tamar Kaprelian. Η νεαρή καλλιτέχνιδα με την αρμένικη καταγωγή, που εκπροσώπησε την Αρμενία στη Eurovision 2015 μαζί με τους Genealogy, είχε επίσης αποκαλύψει ότι έστειλε συμμετοχή για το Eurovision: You Decide. Βρετανικά πάντως μέσα αναφέρουν ότι οι White Noise Fanatics, μια ποπ/ροκ μπάντα, με επιρροές από τους Fleetwood Mac και τη Madonna, θα βρίσκονται ανάμεσα στους φιναλίστ του βρετανικού εθνικού τελικού.

Σε μία χρονιά καμπή για το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η μέχρι πρότινος αρχηγός αποστολής στο διαγωνισμό, Helen Riddell, παραιτήθηκε από το BBC για να ακολουθήσει ελεύθερο επάγγελμα αλλά και με νέα πρόσωπα στο Eurovision: You Decide, θα προσπαθήσει να αποφύγει επιτέλους τις τελευταίες θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα και να θυμηθεί τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος, τότε που πρωταγωνιστούσε στο διαγωνισμό. 21 χρόνια εξάλλου από την τελευταία νίκη είναι πάρα πολλά…

πηγή: escunited

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Κατά πάσα πιθανότητα δε θα μάθουμε ποτέ αν όντως το τραγούδι του ήταν καλύτερο ή χειρότερο από όλα όσα θα πάρουν μέρος τελικά στο Eurovision : You Decide.
    Αυτό που ξέρω είναι ότι η συμμετοχή του το 2017 για τη Νορβηγία (#9 στη λίστα μου για εκείνη τη χρονιά), ήταν πολύ καλύτερη από όλα τα τραγούδια που συμμετείχαν στο Eurovision : You Decide τα τελευταία 3 χρόνια.

    Παρεμπιπτόντως, στο Grab The Moment, ερμηνευτής ήταν ο Aleksander Walman και όχι ο JOWST 🙂

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *