Ισπανία: Η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης για το “Eurovision Gala”

Πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας, RTVE, ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το Eurovision Gala και για την υποβολή τραγουδιών σε αυτό, που ξεκινά στις 1 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

  • Από τις 1 μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί μπορούν να καταθέτουν τις συμμετοχές τους. Μαζί με το τραγούδι οι συνθέτες μπορούν να προτείνουν και τον/τους σπουδαστές που θέλουν να ερμηνεύσουν τη συμμετοχή τους. Μια ειδική κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα δέκα καλύτερα τραγούδια.
  • Παράλληλα με την ανοιχτή διαδικασία η RTVE, έχει απευθυνθεί σε καταξιωμένους συνθέτες για την αποστολή συμμετοχών στο Eurovision Gala. Τα τραγούδια που θα προκύψουν μέσω των προσκλήσεων της RTVE, στους γνωστούς δημιουργούς, θα αξιολογηθούν πάλι από μία ειδική κριτική επιτροπή και θα επιλεγούν και σε αυτήν την περίπτωση δέκα τραγούδια.
  • Ο νικητής του Eurovision Gala, που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία το Μάιο στη Eurovision 2019, θα αναδειχθεί ΜΟΝΟ από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.
  • Τα τραγούδια που θα διαγωνισθούν στο Eurovision Gala, μπορεί να τα ερμηνεύουν σόλο, ντουέτα, γκρουπ κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Eurovision Gala της φετινής σεζόν του Operación Triunfo, μπορούν συμμετέχουν και οι 16 σπουδαστές και όχι μόνο οι φιναλίστ του παιχνιδιού, όπως συνέβη πέρσι. Κάθε συνθέτης που θα στέλνει συμμετοχή θα μπορεί να προτείνει τον διαγωνιζόμενο ή διαγωνιζόμενους (εφόσον είναι ντουέτο κλπ), χωρίς όμως αυτό να είναι δεσμευτικό, αφού τον τελικό καταμερισμό των τραγουδιών στους υποψηφίους, θα τον κάνει η παραγωγή του OT και η RTVE.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα 20 τραγούδια

Τα 20 τραγούδια που θα προκύψουν (δέκα μέσα από τον ανοιχτό διαγωνισμό, δέκα μέσα των προσκλήσεων), θα τεθούν το Δεκέμβριο στην διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού. Τα τρία πρώτα σε ψήφους τραγούδια θα περάσουν απευθείας στο Eurovision Gala. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του Operación Triunfo 2018.

Στη συνέχεια από τα 17 εναπομείναντα τραγούδια, μια  ειδική κριτική επιτροπή πέντε μελών (εκ μέρους της TVE, TVE Digital και των καθηγητών του Operación Triunfo 2018) θα επιλέξουν ακόμη επτά για να διαγωνισθούν στο Eurovision Gala. Με αυτό τον τρόπο θα προκύψουν τα δέκα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ τον ερχόμενο Μάιο.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το αποτέλεσμα θα κριθεί αποκλειστικά από την ψηφοφορία του κοινού, χωρίς να υπάρχει παρουσία κριτικής επιτροπής.

Η ακριβής ημερομηνία του Eurovision Gala θα ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον, αν και είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Operación Triunfo και Eurovision

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η RTVE επιλέγει τον εκπρόσωπο της Ισπανίας μέσα από το δημοφιλές talent show που προβάλει στη συχνότητα της. Από το 2002 μέχρι και το 2004 μάλιστα κατάφερνε με αυτό τον τρόπο, να βρίσκεται κάθε χρόνο στο τοπ10 του βαθμολογικού πίνακα. Φέτος, η Amaia (που ήταν και η νικήτρια του OT 2017), μαζί με τον Alfred ερμήνευσαν την μπαλάντα Tu canción στη Λισαβόνα, χωρίς όμως να καταφέρουν να συγκινήσουν τους Ευρωπαίους, όπως το πέτυχαν με τους ομοεθνείς τους. Συγκέντρωσαν μόλις 61 βαθμούς τερματίζοντας στη 23η θέση ανάμεσα σε 26 συμμετοχές.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *