Ιταλία: Eros Ramazzotti και Marco Mengoni guests στο Sanremo 2019

HRAI και ο Claudio Baglioni ετοιμάζονται πυρετωδώς για το επόμενο φεστιβάλ του Sanremo. Ο Baglioni ως καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, ήδη αναζητά τους υποψηφίους και τα τραγούδια τους, ενώ τα πρώτα ονόματα των guests έγιναν γνωστά και μόνο απαρατήρητα δεν περνούν, αφού οι Ιταλοί superstars Eros Ramazzotti και Μarco Mengoni θα λαμπρύνουν με την παρουσία και τις ερμηνείες τους, τη σκηνή του Teatro Ariston.

Ramazzotti και Mengoni ξανά στη σκηνή του Sanremo

Ο πήχης από πέρσι είναι πολύ ψηλά, αφού το Sanremo 2018 σημείωσε κατά μ.ο. 52,6% τηλεθέαση, το μεγαλύτερο ποσοστά τα τελευταία χρόνια. Ο Claudio Baglioni παρά τα αρχικά αρνητικά σχόλια του τύπου, όταν ανακοινώθηκε ότι θα αντικαθιστούσε τον Carlo Conti στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ, απέδειξε ότι η στροφή που έκανε στην καλή ιταλική μουσική εκτιμήθηκε από τον κόσμο, που αγκάλιασε το φεστιβάλ παρακολουθώντας το με αμείωτο ενδιαφέρον.

Φέτος, ο Baglioni δεν έχει να αποδείξει κάτι στους άλλους, αλλά να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό φυσικά το γνωρίζει και έτσι φαίνεται να επιστρατεύει κάποια από τα πολύ δυνατά ονόματα της ιταλικής μουσικής σκηνής. Έτσι, μετά την Laura Pausini που έφερε ως guest στο φετινό φεστιβάλ, σύμφωνα με το περιοδικό Chi, στο Sanremo 2019 θα δούμε τον Eros Ramazzotti και τον Marco Mengoni.

Αμφότεροι συμμετείχαν στο Sanremo κερδίζοντας μάλιστα. Ο Eros Ramazzotti ήταν ο νικητής του φεστιβάλ το 1986 με το τραγούδι Adesso Tu, ενώ ο Marco Mengoni κέρδισε το 2013 με το L’ Essenziale, εκπροσωπώντας μετά την Ιταλία και στο Διαγωνισμό της Eurovision με το ίδιο τραγούδι, καταλαμβάνοντας εκεί την έβδομη θέση.

Οι υπόλοιποι guests

Άλλα ονόματα που εξετάζει ο Baglioni για να εμφανισθούν ως guests στο Sanremo 2019, είναι ο rapper Fedez, με τη σύζυγό του Chiara Ferragni. Επίσης ο Andrea Bocelli μαζί με το γιο του, που τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους ντουέτο, με τίτλο Fall On Me.

Όπως καταλαβαίνετε οι guests είναι εξίσου σημαντικοί με τους διαγωνιζόμενους στο φεστιβάλ, αφού το Sanremo δεν είναι απλά ένας διαγωνισμός. Είναι το δημοφιλέστερο ιταλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της χρονιάς, όπου μέσα από αυτό έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους παγκόσμιοι πλέον stars και κάθε χρόνο γίνονται εμφανίσεις  που μένουν στην ιστορία.

Το Sanremo Giovani θα αναδείξει δύο από τους φιναλίστ του Sanremo

Σε δύο περίπου μήνες θα γνωρίζουμε και τους πρώτους δύο φιναλίστ του Sanremo 2019, αφού μέσα από το Sanremo Giovani, που ουσιαστικά είναι η μετεξέλιξη της κατηγορίας του Nuove Proposte του φεστιβάλ, δύο συμμετέχοντες θα έχουν την τύχη να βρεθούν διαγωνιζόμενοι ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα του ιταλικού ρεπερτορίου.

Συγκεκριμένα από τους 24 υποψηφίους του Sanremo Giovani, οι δύο νικητές θα προκριθούν στο Sanremo 2019 και θα διαγωνισθούν εκεί μαζί με όλους τους καταξιωμένους Ιταλούς καλλιτέχνες, για τη νίκη στο ιστορικό φεστιβάλ, αλλά και την εκπροσώπηση της Ιταλίας στη Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις ειδήσεις που αφορούν το Sanremo 2019 και την συμμετοχή της Ιταλίας στην επόμενη Eurovision.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *