Κροατία: Επισήμως με το Dora στη Eurovision 2019

Hδημόσια τηλεόραση της Κροατίας, ανακοίνωσε και επισήμως αυτό που γνωρίζαμε εδώ και καιρό. Το Dora επιστρέφει. Ο γνωστός εθνικό τελικός της χώρας, μετά από απουσία οχτώ ετών επιστρέφει και μέσω αυτού, η Κροατία θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της στη Eurovision 2019.

Η ανακοίνωση έγινε στην επίσημη σελίδα της κροατικής τηλεόρασης για το διαγωνισμό, αποκαλύπτοντας μας και το λόγκο του Dora 2019.

Η αναζωπύρωση του Dora φημολογείτο έντονα και για την Eurovision 2018, ωστόσο, σε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα Jutranji List, ο γενικός διευθυντής Bačić, εξήγησε ότι λόγω των μεγάλων αθλητικών δεσμεύσεων, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, δεν ήταν δυνατή η εθνική επιλογή για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα αυτή την χρονιά.

Ωστόσο, με τη μετατόπιση των αθλητικών δεσμεύσεων σε άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, αυτό επέτρεψε στο HRT να επικεντρωθεί σε εκπομπές ψυχαγωγίας – και αυτό περιλαμβάνει την επαναφορά του Dora.

Η επιστροφή λοιπόν του Dora αναμένεται θεαματική, αφού θα περιλαμβάνει τρεις βραδιές και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Οπατία, εκεί από όπου ξεκίνησε πριν 25 χρόνια:

  • Πρώτη βραδιά τραγούδια με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας της Οπατίας
  • Δεύτερη βραδιά αφιερωμένη στις παλαιότερες συμμετοχές του Dora
  • Τρίτη βραδιά με την επιλογή της συμμετοχής της Κροατίας στη Eurovision 2019

O τελικός νικητής του Dora 2019, που θα εκπροσωπήσει την Κροατία στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision το Μάιο στο Τελ Αβίβ, θα προκύψει από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού, αλλά και της κριτικής επιτροπής.

Το Dora ήταν ο εθνικός τελικός της Κροατίας, μέσω του οποίου επέλεγε τους εκπροσώπους της στο Διαγωνισμό της Eurovision, από το 1993 μέχρι και το 2011. Τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά και το μειωμένο ενδιαφέρον του κοινού οδήγησε στην κατάργηση του. Από το 2012 και μετά οι εκπρόσωποι της Κροατία επιλέγονταν με απευθείας ανάθεση.

Την Κροατία φέτος εκπροσώπησε η Franka με το τραγούδι Crazy, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, αφού κατέλαβε την 17η θέση στον Πρώτο Ημιτελικό:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *