Κροατία: Επιστρέφει ο εθνικός τελικός Dora για το 2019

Ογενικός διευθυντής του HRT, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Κροατίας, Kazimir Bačić, επιβεβαίωσε, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας του στη Eurovision 2019, και την επιστροφή του εθνικού τελικού, Dora.

Μια αναζωπύρωση του Dora φημολογείτο έντονα για την Eurovision 2018, ωστόσο, σε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα Jutranji List, ο γενικός διευθυντής Bačić, εξήγησε ότι λόγω των μεγάλων αθλητικών δεσμεύσεων, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, δεν ήταν δυνατή η εθνική επιλογή για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα αυτή την χρονιά.

Ωστόσο, με τη μετατόπιση των αθλητικών δεσμεύσεων σε άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, αυτό επέτρεψε στο HRT να επικεντρωθεί σε εκπομπές ψυχαγωγίας – και αυτό περιλαμβάνει την επαναφορά του Dora.

Το HRT επιβεβαίωσε επίσης ότι ο εθνικός τελικός θα διεξαχθεί στην πόλη Optaija, το μέρος από όπου ξεκίνησε πριν 25 χρόνια. Παρόλο που δεν έχουν γίνει όλες οι προηγούμενες εκπομπές Dora στην Opatija, η πόλη έχει μια εικονική σχέση με το Dora, όπως και το Sanremo για την Ιταλία.

Το Dora και ο Διαγωνισμός της Eurovision

Το Dora ξεκίνησε το 1993 για να επιλέξει την πρώτη συμμετοχή της Κροατίας στην Eurovision ως ανεξάρτητο έθνος. Ο εθνικός τελικός χρησιμοποιήθηκε με συνέπεια από το 1993 έως και το 2011.

Τα καλύτερα αποτελέσματα της Κροατίας στη Eurovision προήλθαν από τα χρόνια του Dora. Το 1996, η Maja Blagdan κατέλαβε την τέταρτη θέση με το “Sveta Ljubv”, ενώ το 1999 η Doris Dragovic κατέλαβε επίσης την τέταρτη θέση με το ιστορικό πλέον “Marija Magdalena”.

Από το 2012 έως τώρα, οι κροατικές συμμετοχές έχουν επιλεγεί εσωτερικά από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με μικτά αποτελέσματα. Η Nina Kraljic έφτασε στον μεγάλο Τελικό στη Στοκχόλμη και κατέκτησε την 23η θέση, ενώ το 2017 ο Jacques Houdek πήρε την αξιοπρεπέστατη 13η θέση – το καλύτερο αποτέλεσμα της Κροατίας στο Eurovision για περισσότερο από μια δεκαετία.

Νωρίτερα φέτος, στη Λισαβόνα, η Κροατία εκπροσωπήθηκε από την Franla. Με το τραγούδι της “Crazy”, τερμάτισε στην 17η θέση στον Ημιτελικό.

Με τα καλά νέα ότι ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός επιστρέφει τον εθνικό τελικό, ερωτήματα εγείρονται ανάμεσα στους φαν για το ποιος μπορεί να συμμετάσχει και πως θα επιλεγεί ο φετινός εκπρόσωπος της Κροατίας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα πρέπει να αποκαλυφθούν καθώς προχωρούμε προς την περίοδο των εθνικών τελικών.

Θα καταφέρει άραγε με την επαναφορά του Dora να επιστρέψει η Κροατία στις καλές θέσεις; Ποιος θα θέλατε να συμμετάσχει; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *