Μάλτα: Ξεκινά η προβολή του X Factor

ΤοX Factor, ίσως το πιο δημοφιλές talent show του πλανήτη, φθάνει στη Μάλτα για πρώτη φορά φέτος. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας, TVM, θέλοντας να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την απόκτηση του X Factor, αποφάσισε ως έπαθλο του νικητή πέρα από το δισκογραφικό συμβόλαιο να είναι και η εκπροσώπηση της Μάλτας στη Eurovision 2019. 

Το X Factor στη Μάλτα ξεκινά με προσδοκίες

Σήμερα το βράδυ ξεκινά η προβολή του X Factor στη Μάλτα με τις οντισιόν. Ήδη όλα τα στάδια του παιχνιδιού μέχρι και τη φάση του Chair Challenge, έχουν γυριστεί. Το ενδιαφέρον της εγχώριας μουσικής σκηνής ήταν μεγάλο, αφού αφενός ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα όπως το X Factor για πρώτη φορά πραγματοποιείται στη Μάλτα και αφετέρου είναι γνωστή η αγάπη και ο πόθος που τρέφουν οι Μαλτέζοι καλλιτέχνες για το Διαγωνισμό της Eurovision.

Έτσι, αναμένεται πέρα από νέα πρόσωπα να δούμε και γνωστές φιγούρες, που χρόνια τώρα προσπαθούν να εκπροσωπήσουν τη Μάλτα στη Eurovision.

Η τηλεθέαση αναμένεται υψηλή. Τα τοπικά μέσα είδαν με θετική ματιά την κατάργηση του απαρχαιωμένου MESC, ως τρόπου επιλογής της συμμετοχής της Μάλτας στο διαγωνισμό. Όχι αδίκως, θα προσθέσουμε εμείς, αφού τα τελευταία χρόνια το νησί των ιπποτών, δυσκολεύεται πολύ να προκριθεί στον τελικό, έχοντας “πετύχει’ την τελευταία θέση στο televoting, στις δύο τελευταίες του συμμετοχές.

 

Η Ira Losco μέλος της κριτικής επιτροπής

Ira Losco Kritis X FactorΗ pop star της χώρας και τελευταία που έφερε τη μικρή Μάλτα στον τελικό (με το Walk On Water το 2016), αλλά και αυτή που διατηρεί το ρεκόρ καλύτερης θέσης στη Eurovision (2η το 2002 με το Seventh Wonder), η Ira Losco δεν θα μπορούσε να μην είναι στην κριτική επιτροπή του talent show.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι ο Howard Keith Debono, manager των σπουδαιότερων καλλιτεχνών της Μάλτας, ο Ray Mercieca συνθέτης και παραγωγός, έχοντας συνεργασθεί κυρίως με μπάντες και η Alexandra Alden που κατοικεί στην Ολλανδία, αν και Μαλτέζα στην καταγωγή, έχοντας στο ενεργητικό της ήδη δύο πολύ επιτυχημένους δίσκους.

Παρουσιαστής του X Factor Μάλτας, είναι ο Ben Camille, γνωστός στους eurofans, αφού έχει παρουσιάσει κατά καιρούς τόσο το MESC, όσο και την τελευταία Junior Eurovision που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα, το 2016.

Ben Camille

Άγνωστο ακόμα πως θα επιλεγεί το τραγούδι της Μάλτας στη Eurovision 2019

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο τρόπος που θα επιλεγεί το τραγούδι, που θα ερμηνεύσει ο νικητής του X Factor Μάλτας στη Eurovision 2019. Σίγουρα αυτό θα γίνει μετά το τέλος του talent show και αφού αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής. Λεπτομέρειες για το αν θα διεξαχθεί αργότερα κάποια διαγωνιστική βραδιά με υποψήφια τραγούδια ή θα υπάρξει κλειστή διαδικασία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν.

Που μπορείτε να δείτε το X Factor Μάλτας;

Το πρώτο επεισόδιο του X Factor μπορείτε να το παρακολουθήσετε στις 21.50 ώρα Ελλάδος, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της Μάλτας, TVM.

Δείτε το X Factor Μάλτας στις 21.50 εδώ

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *