Νορβηγία: Εφτά φιναλίστ για το Melodi Grand Prix έχουν ήδη καθοριστεί

ΟStig Karlsen αποκάλυψε ότι οι επτά από τους δέκα φιναλίστ του Melodi Grand Prix 2019 έχουν ήδη καθοριστεί.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NRK φαίνεται να έχει ήδη προχωρήσει τις προετοιμασίες της νορβηγικής διαδικασίας επιλογής για την επόμενη χρονιά.

Από τις δέκα υποψηφιότητες της ερχόμενου Melodi Grand Prix οι έξι έχουν ερωτηθεί απευθείας από τον NRK να συμμετάσχουν. Οι υπόλοιπες τέσσερις θα έχουν επιλεγεί από περίπου 1000 τραγούδια που υποβλήθηκαν στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ο NRK είναι ένας από τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς που κάνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής τραγουδιών για τον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά προσεγγίζει και μεμονωμένους καλλιτέχνες και δισκογραφικές. Άλλες χώρες που ακολουθούν αντίστοιχη μέθοδο είναι η Ισλανδία και η Σουηδία.

Ο κύριος Karlsen πρόσθεσε ότι οι καλλιτέχνες που διαγωνίζονται στο Melodi Grand Prix του 2019 θα είναι μια σχετικά νέα άτομα. Τα τραγούδια θα είναι κυρίως χορευτικά ποπ και ρυθμικά. Το Melodi Grand Prix 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στο Oslo Spektrum.

Οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο Melodi Grand Prix του 2019 θα αποκαλυφθούν σε Συνέντευξη Τύπου στις 25 Ιανουαρίου. Το Melodi Grand Prix έχει χρησιμοποιηθεί για να επιλέξει όλους τους εκπροσώπους της Νορβηγίας από το 1960, εκτός από τρεις. Η Νορβηγία δεν έλαβε μέρος το 1970 και το 2002, επομένως δεν διοργάνωσε MGP εκείνες τις χρονιές. Επίσης δεν διεξήγαγε τον διαγωνισμό το 1991, καθώς αισθάνθηκε ότι οι συμμετοχές ήταν «πολύ χαμηλής ποιότητας».

Ο Alexander Rybak επέστρεψε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision πέρυσι για να εκπροσωπήσει τη χώρα του για δεύτερη φορά. Τερμάτισε 15ος στον Μεγάλο Τελικό με το τραγούδι του “That’s How You Write A Song“. Το 2009, έδωσε στη Νορβηγία την τελευταία της νίκη με το “Fairytale“.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *