Οι σπουδαστές του Operación Triunfo 2018 τραγουδούν παλαιότερες ισπανικές συμμετοχές και συζητούν για τη Eurovision

Όπως είναι ήδη γνωστό, η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας, RTVE, θα επιλέξει και φέτος τον εκπρόσωπό της στο διαγωνισμό της Eurovision, μέσα από το δημοφιλές talent show, Operación Triunfo 2018. Σήμερα οι εναπομείναντες σπουδαστές της ακαδημίας είχαν μία εκτενή συζήτηση για το διαγωνισμό, θυμήθηκαν και τραγούδησαν παλιότερες συμμετοχές της Ισπανίας στο θεσμό και έδειξαν πόσο ενθουσιασμένοι είναι στο ενδεχόμενο της εκπροσώπησης της χώρας τους το Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Με το βλέμμα στο Τελ Αβίβ οι σπουδαστές του OT 2018

Οι συμμετέχοντες του Operación Triunfo 2018 σκέφτονται ήδη τον επόμενο Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αφού μεταξύ αυτών είναι και ο μελλοντικός εκπρόσωπος της Ισπανίας στο Τελ Αβίβ. Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα διεξαχθεί το Eurovision Gala μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος (ή εκπρόσωποι) της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, αλλά οι σπουδαστές της ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σήμερα ποια θα είναι η διαδικασία επιλογής. “Θα είναι στο τέλος του διαγωνισμού“, δήλωσε η Marta, ενώ οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι θα είναι νωρίτερα.

Οι νεαροί ερμηνευτές θυμήθηκαν μερικά από τα ισπανικά τραγούδια που έχουν συμμετάσχει στην Eurovision, όπως το “Europe’s Living A Celebration” (2002), “Baila el Chiki Chiki” (2008), “Que me quiten lo bailao” (2011) “Tu canción” (2018), αλλά αυτά που τραγούδησαν με περισσότερο ενθουσιασμό ήταν το “Quédate conmigo” (2012), το “Dancing In The Rain” (2014) και το “Dime” (2003) της Beth.

Σχολίασαν επίσης αμφιλεγόμενες στιγμές που συνέβησαν στο διαγωνισμό, όπως η εισβολή του Jimmy Jump στο Daniel Diges κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της συμμετοχής του “Algo pequeñito” στην Eurovision 2010. Η Noelia προσπάθησε να μιμηθεί την τελική κραυγή του Manel Navarro στο “Do it for your lover” από τον Manel Navarro το  2017, με όλους φυσικά τους συνδιαγωνιζόμενούς της να ξεσπούν σε γέλια.

Δεν θα μπορούσαν όμως να μην θυμηθούν και τις κλασσικές ισπανικές συμμετοχές όπως το “La, la, la” (1968) και το “Quien maneja mi barca” (1983). Οι διαγωνιζόμενοι του OT 2018 μεγάλωσαν με την Junior Eurovision και έδειξαν τις γνώσεις τους για τον παιδικό διαγωνισμό, τραγουδώντας μερικές από τις παλαιότερες ισπανικές συμμετοχές.

Eurofans οι συμμετέχοντες του OT 2018

Δύο πράγματα είναι δεδομένα. Αφενός το ότι παρά τα άσχημα αποτελέσματα όλων των Ισπανών εκπροσώπων τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό. όλοι οι συμμετέχοντες στο OT 2018, επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους και να τραγουδήσουν στη σκηνή της Eurovision και αφετέρου ότι παρά τη μικρή ηλικία των περισσοτέρων σπουδαστών, αποδεικνύονται δεινοί γνώστες του διαγωνισμού και eurofans.

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η προθεσμία υποβολής τραγουδιών για το Eurovision Gala, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα επιλεγεί η ισπανική συμμετοχή στη Eurovision 2019, μπορείτε να ανατρέξετε στον προηγούμενο μας άρθρο.

Παρακάτω δείτε το βίντεο με τη συζήτηση των σπουδαστών στο σπίτι του OT 2018, για το διαγωνισμό της Eurovision, καθώς και τους ίδιους να ερμηνεύουν παλιότερες συμμετοχές:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *