Σερβία: Παράταση 15 ημερών για την υποβολή υποψήφιων τραγουδιών για την ESC2019

Παράταση 15 ημερών για την υποβολή των υποψήφιων τραγουδιών, καθώς επίσης και επιπλέον κανόνες για τον διαγωνισμό επιλογής τραγουδιού της Σερβίας, Beovizija, ανακοινώθηκαν από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, RTS.

Αρχικά ως καταληκτική ημερομηνία για τους υποψήφιους διαγωνιζόμενους στον Beovizija 2019, είχε ανακοινωθεί η 1η Νοεμβρίου, αλλά ο RTS πήρε την απόφαση να δώσει δύο επιπλέον εβδομάδες παράταση, ελπίζοντας πως μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα θα δοθεί η δυνατότητα να προταθούν νέες συμμετοχές που πιθανόν να είναι καταλληλότερες για τoν επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision 2019.

O RTS επισημαίνει επίσης πως ο Beovizija θα χρησιμοποιηθεί αρχικά ως μηχανισμός επιλογής των κατάλληλων τραγουδιών και όχι καλλιτεχνών εκπροσώπων και ότι θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει τελικά άλλον ερμηνευτή ή ακόμα και τραγούδι για την εκπροσώπηση της Σερβίας στη σκηνή του Τελ Αβίβ.

Ο νικητής του Beovizija αναδεικνύεται ουσιαστικά με την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια και από την ESC. Μια επιτροπή που αποτελείται από έμπειρους γνώστες της μουσικής θα καθορίσει το 50% του τελικού αποτελέσματος, ενώ το υπόλοιπο 50% θα υπολογιστεί από τις ψήφους του σέρβικου κοινού.

Η ιστορία του Beovijia με λίγα λόγια:

Η διοργάνωση του διαγωνισμού αυτού ξεκίνησε το 2003, ένα χρόνο δηλαδή πριν η Σερβία κάνει το ντεμπούτο της στην Eurovision ως ενωμένη χώρα με το Mαυροβούνιο το 2004, κυρίως ως ένας εσωτερικός διαγωνισμός για την μουσική βιομηχανία της Σερβίας.

Από το 2004 ως και το 2006 μέσω του Beovizija επιλέχθηκαν οι εκπρόσωποι της Σερβίας -Μαυροβουνίου, ενώ από το 2007 ως και το 2009 ήταν η μέθοδος για τη ανάδειξη εκπροσώπου της Σερβίας, που συμμετείχε ως ανεξάρτητο πλέον κράτος στον θεσμό της ESC και επιλέχθηκε ξανά από τον RTS ως εθνικός τελικός για την Σερβία το 2018, έπειτα από εννέα χρόνια.

Φέτος, στον διαγωνισμό της Λισαβόνας, η Σερβία εκπροσωπούμενη από τους “Sanja Ilić & Balcanika”, με το Nova Deca, πέρασε στον μεγάλο τελικό της Eurovision, όπου και κατετάγη 19η με 113 βαθμούς.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *