Τσεχία: Σε αναζήτηση εκπροσώπου στα πρότυπα του Mikolas

Hαναζήτηση της για το διάδοχο του Mikolas Josef ξεκίνησε από τη τσεχική δημόσια ραδιοτηλεόραση, Česká televize (CT). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις συμμετοχές τους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Μετά την φετινή έκτη θέση της Τσεχίας, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά για τους ανθρώπους της CT. Όχι μόνο κατάφεραν να βρεθούν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στο μεγάλο τελικό, άλλα έστειλαν στο διαγωνισμό μια συμμετοχή που και αίσθηση έκανε και συνεχίζει να παίζεται στα ραδιόφωνα όλης της Ευρώπης.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι αυξημένο για τη Eurovision  2019 μετά τη μεγάλη φετινή επιτυχία, αυτό τουλάχιστον ελπίζει ο Jan Bors, αρχηγός της τσέχικης αποστολής στο διαγωνισμό:

Η περυσινή επιτυχία στο διαγωνισμό της Eurovision δεν μπορεί να παραβλεφθεί και αποδεικνύεται ότι ακόμη και ένας μη γνωστός καλλιτέχνης μπορεί να βρει τραγούδια που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Mikolas αποδείχτηκε ικανός να αντεπεξέλθει αυτόν τον ανταγωνισμό και μας έκανε να στρέψουμε την προσοχή στις δυνατότητες της Τσεχικής Δημοκρατίας και πιστεύω ακράδαντα ότι έδωσε κίνητρο και σε άλλους να προσπαθήσουν να επιτύχουν σε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό.

Οι κανονισμοί της EBU ισχύουν φυσικά και εδώ με τη σημείωση ότι τα τραγούδια που θα υποβληθούν, μπορούν να ανήκουν σε οποιοδήποτε είδος μουσικής, αλλά ο κύριος ερμηνευτής τους πρέπει να είναι τσεχικής καταγωγής ή έστω μόνιμος κάτοικος της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις συμμετοχές τους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση escmusic@ceskatelevize.cz

Δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει η τελική επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Τσεχία στη Eurovision 2019, αν και αναμένεται να ακολουθήσουν τη φετινή συνταγή με διαδικτυακή ψηφοφορία και μία επιτροπή ειδικών.

Θα μπορέσει η Τσεχία να επαναλάβει στο Ισραήλ τον φετινό της θρίαμβο;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *