Eurovision 2019: Ποιες χώρες δηλώνουν παρών;

Ενώοι μέρες λιγοστεύουν για την 64η διοργάνωση της Eurovision στο Ισραήλ, ολοένα και περισσότερες χώρες ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν, ενώ παράλληλα δεν είναι λίγες αυτές που έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες επιλογής της συμμετοχής τους.

 

Η λίστα συμμετοχών

Μέχρι σήμερα, 37 χώρες έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους, ενώ αναμένεται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί εντός των επόμενων ημερών:

 Αζερμπαϊτζάν

  Αλβανία  Αυστρία

 Βέλγιο

 Βουλγαρία

Γαλλία Γερμανία Γεωργία

Δανία

Ελβετία Ελλάδα Εσθονία

Ην. Βασίλειο

Ιρλανδία Ισλανδία Ισπανία

Ισραήλ

Κροατία Κύπρος Λετονία
Λευκορωσία Λιθουανία Μάλτα

Μαυροβούνιο

Νορβηγία Ολλανδία Ουγγαρία

Ουκρανία

Π.Γ.Δ.Μ.

Πολωνία Πορτογαλία

Ρουμανία

Σερβία Σλοβενία Σουηδία

Τσεχία

Φινλανδία

Ποιες χώρες δεν επιβεβαίωσαν ακόμη;

Από τις χώρες που συμμετείχαν στην περσινή διοργάνωση και δεν έχουν επιβεβαιώσει ή όχι την συμμετοχή τους στην φετινή, είναι οι εξής:

Άγιος Μαρίνος

Αρμενία Αυστραλία Ιταλία
Μολδαβία Ρωσία

Ποιες χώρες δηλώνουν απούσες;

Η Ανδόρα, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Λουξεμβούργο, η Σλοβακία και η Τουρκία είναι οι χώρες που επίσημα, μέχρι σήμερα, δήλωσαν πως δεν θα επιστρέψουν στον διαγωνισμό για διάφορους, κυρίως οικονομικούς, λόγους.

Σε κίνδυνο η συμμετοχή της Ουκρανίας;

Ενώ η χώρα δήλωσε πως είναι πρόθυμη να συμμετάσχει στην διοργάνωση του Τελ Αβίβ, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε πως η δημόσια τηλεόραση της χώρας UA: PBC θα πρέπει να τερματίσει την αναλογική εκπομπή λόγω έλλειψης χρηματοδότησης (μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας εδώ).

Εάν η χώρα απέχει τελικά, θα είναι η δεύτερη φορά που η διοργανώτρια χώρα του 2017 θα απέχει από τον διαγωνισμό από το 2003 που έλαβε για πρώτη φορά μέρος στην Eurovision.

Το Κόσοβο κάνει ντεμπούτο;

Τον Δεκέμβριο αναμένεται η EBU να ψηφίσει σχετικά με την ιδιότητα πλήρους μέλους του κρατικού καναλιού της χώρας, RTK, κάτι που θα ανοίξει τις πόρτες για ντεμπούτο του Κοσόβου στον διαγωνισμό. Η ιδιότητα πλήρους μέλους αποτελεί κύριο πυλώνα των κανονισμών της EBU για να επιτραπεί σε μία χώρα να συμμετάσχει στον θεσμό.

Ο Οκτώβριος αποτελεί ο τελικός μήνας όπου οι χώρες έχουν προθεσμία να δηλώσουν εάν θέλουν να συμμετάσχουν ή να απέχουν χωρίς κυρώσεις. Αναμένουμε λοιπόν την επίσημη λίστα με όλες τις χώρες που θα συμμετάσχουν τελικά. Πόσες χώρες πιστεύετε πως θα δούμε στο Τελ Αβίβ;

Πηγή: eurovisionworld, eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *