Eurovision Asia: Λιγότερο πιθανή η πραγματοποίηση του διαγωνισμού

Toότι η πρώτη Eurovision Asia δεν θα πραγματοποιούνταν φέτος φάνηκε ξεκάθαρα από το Tweet της EBU τον περασμένο Ιούλιο όταν  αναφέρθηκε ότι βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο στάδιο των προετοιμασιών για τον παρθενικό διαγωνισμό της Eurovision στην Ασία. Τώρα τίθεται ένα μεγάλο ερωτηματικό στην πραγματοποίηση του γενικότερα, έστω και σε πιο μακροπρόθεσμο μέλλον.

Απογοήτευση για την Eurovision Asia

Ο γενικός διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης της Αυστραλίας (SBS), Michael Ebeid, εκτός από την επιβεβαίωση της χώρας του στο διαγωνισμό, δήλωσε απογοητευμένος για την εξέλιξη των προετοιμασιών της Eurovision Asia.

(Η Eurovision Asia) είναι ίσως η μόνη μου απογοήτευση. Θα ήθελα να είχα σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο σε αυτό. Αντιμετωπίζουμε μεγάλες γεωπολιτικές δυσκολίες. Μιλάμε ακόμα σε μερικές χώρες αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει όλη μας την ενέργεια σε μια άλλη ιδέα που σκοπεύουμε να ανακοινώσουμε σύντομα. Είναι περισσότερο στον έλεγχο μας και στην ήπειρό μας αυτό που θα ανακοινώσουμε, ενώ η προσπάθεια να συμφωνήσουμε με άλλες 10 χώρες της Ασίας έχει αποδειχθεί πραγματικά δύσκολη.

Η ιδέα φυσικά στην οποία αναφέρεται ο επικεφαλής του SBS, είναι ο εθνικός τελικός που θα ανακοινώσουν για την επιλογή της συμμετοχής τους στη Eurovision 2019.

Δεν εγκαταλείπεται (ακόμα) η ιδέα της Eurovision Asia

O Ebeid παρότι απογοητευμένος από την εξέλιξη των προετοιμασιών της Eurovision Asia, δεν εγκαταλείπει τα όπλα, απλά μεταθέτει το θέμα μετά την επικείμενη ανακοίνωση του SBS, με τα σχέδια της Αυστραλίας για τη Eurovision 2019.

Δεν παραιτήσαμε την ιδέα (της Eurovision Asia), απλά μόλις τελειώσουμε με την επόμενη ανακοίνωση μας (για τη Eurovision 2019), θα επιστρέψουμε στην προετοιμασία της.

Από το καλοκαίρι του 2016 όταν και η EBU έκανε την πρώτη ανακοίνωση για την Eurovision Asia μέχρι σήμερα έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια και ακόμα δεν φαίνεται στο άμεσο μέλλον να πραγματοποιείται ο πρώτος διαγωνισμός της Eurovision στην Ασία.

Πιστεύετε ότι θα ναυαγήσει τελικά αυτό το project της EBU; Θα δούμε στις οθόνες μας ποτέ τη Eurovision Asia;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *