Eurovision Asia: Με τη συμμετοχή 16 χωρών στις 7 Δεκεμβρίου του 2019 ο πρώτος διαγωνισμός;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Nine News, ο πρώτος διαγωνισμός της Eurovision Asia θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου του 2019 στην Γκόλντ Κόουστ, την πόλη που θα φιλοξενήσει και τον εθνικό τελικό για την Eurovision 2019.

Με 16 χώρες ο πρώτος διαγωνισμός της Eurovision Asia

Μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλη φαίνεται πως πρόδωσε την είδηση. Η πρώτη Eurovision Asia θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου. Θα είναι στα πρότυπα της κανονικής Eurovision, με golden carpet event, euroclub, eurovillage, press and meet και όλα όσα συνθέτουν τον διαγωνισμό.

Ο τελικός που όπως είπαμε θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου, θα έχει τρίωρη διάρκεια και ο νικητής θα επιλεγεί με το μεικτό σύστημα ψηφοφορίας 50% κοινού και 50% πενταμελών κριτικών επιτροπών από κάθε χώρα που λαμβάνει μέρος.

Η λίστα με τις χώρες που λαμβάνουν μέρος θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Μάιο. Το δημοτικό συμβούλιο της Γκόλντ Κόουστ, ελπίζει να μεταβληθεί η πόλη σε σπίτι της Eurovision στην Αυστραλία. Στόχος είναι να φιλοξενείται η Eurovision Asia κάθε τέσσερα χρόνια στην πόλη, ενώ παράλληλα να διοργανώνουν και τον εθνικό τελικό για τη Eurovision κάθε χρόνο.

Οι χώρες με τις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να συμμετάσχουν στην πρώτη Eurovision Asia  είναι η Κίνα, η Ινδονησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νέα Ζηλανδία, η Ινδία, η Σιγκαπούρη κ.α.

Ουδέν σχόλιο προς στιγμήν από τον αρχηγό αποστολής της Αυστραλίας

Ενώ η είδηση έχει διαδοθεί, ο αρχηγός αποστολής της Αυστραλίας στο διαγωνισμό, Paul Clarke, σε απάντηση του στο Wiwibloggs για το θέμα, αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα σχόλιο προς στιγμήν για τη Eurovision Asia και ότι το μοναδικό τους μέλημα την δεδομένη χρονική στιγμή είναι η προετοιμασία για τον εθνικό τελικό της χώρας, Australia Decides, στις 9 Φεβρουαρίου στην Γκόλντ Κόουστ.

Η απόφαση όμως του δημοτικού συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της δημοτικής αρχής της πόλης, φαίνεται πως είναι ξεκάθαρη, χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών:

Σας θυμίζουμε ότι λίγο καιρό πριν ο γενικός διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης της Αυστραλίας, Michael Ebeid, δήλωσε απογοητευμένος για την εξέλιξη των προετοιμασιών της Eurovision Asia.

(Η Eurovision Asia) είναι ίσως η μόνη μου απογοήτευση. Θα ήθελα να είχα σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο σε αυτό. Αντιμετωπίζουμε μεγάλες γεωπολιτικές δυσκολίες. Μιλάμε ακόμα σε μερικές χώρες αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει όλη μας την ενέργεια σε μια άλλη ιδέα που σκοπεύουμε να ανακοινώσουμε σύντομα. Είναι περισσότερο στον έλεγχο μας και στην ήπειρό μας αυτό που θα ανακοινώσουμε, ενώ η προσπάθεια να συμφωνήσουμε με άλλες 10 χώρες της Ασίας έχει αποδειχθεί πραγματικά δύσκολη.

Η ιδέα φυσικά στην οποία αναφέρονταν ο επικεφαλής του SBS, είναι το Australia Decides που ανακοίνωσαν λίγες ημέρες αργότερα.

Εν αναμονεί των επίσημων ανακοινώσεων από το SBS, που όπως φαίνεται δεν θα γίνουν πριν τον πρώτο εθνικό τελικό της Αυστραλίας για το διαγωνισμό της Eurovision, το Australia Decides τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

πηγή: 9 News/ Wiwibloggs

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *