Ελλάδα: Οι καλλιτέχνες που δηλώνουν παρών για την Eurovision 2019

HΕΡΤ δεν μας άφησε να αγωνιούμε και σχετικά νωρίς επιβεβαίωσε τη συμμετοχή μας για τον επόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Μπορεί ο Μάιος να φαίνεται μακρυά, αλλά το καλοκαίρι που πέρασε δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, να διαδεχθούν τη Γιάννα Τερζή στη σκηνή του διαγωνισμού.

Οι Droulias Brothers και το τραγούδι που έχουν ήδη έτοιμο για τη Eurovision

Το χορό των αποκαλύψεων ξεκίνησαν οι Droulias Brothers, αμέσως μετά το τέλος της φετινής Eurovision το Μάιο. Τα δύο αδέρφια που εκπροσωπούν την παραδοσιακή κρητική μουσική, διανθισμένη με μοντέρνα στοιχεία, δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να πάνε στο διαγωνισμό, αρκεί η ΕΡΤ να τους στείλει με απευθείας ανάθεση! Μάλιστα σε δηλώσεις τους που έγιναν λίγο μετά, αποκάλυψαν και κάποια στοιχεία για το υποψήφιο τραγούδι τους, που είναι ήδη έτοιμο:

Το τραγούδι μας για τη Eurovision είναι ήδη έτοιμο, και θα θέλαμε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα μόνο με απευθείας ανάθεση. Μας είχε γίνει πρόταση και πέρσι αλλά επειδή βρισκόμασταν σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν μπορούσαμε να πάμε. Είναι το όνειρό μας να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στη Eurovision, και πιστεύουμε ότι το έχουμε, να τα καταφέρουμε. Ίσως ακουστεί κάπως, ότι μπορεί να έχουμε καβαλήσει και το καλάμι, για να πιστεύουμε ότι θα πάμε ψηλά με μία συμμετοχή μας στον μουσικό διαγωνισμό αλλά είμαστε πάρα πολύ σίγουροι για αυτό που έχουμε ετοιμάσει. Θα είναι κρητικό,χορευτικό, θα είναι ευρωπαϊκό, σύγχρονο με πάντρεμα ξένου και ελληνικού στίχου, θα θυμίζει Κρήτη, αλλά και Ευρώπη γιατί πρέπει να την έχουμε μαζί μας, και θα είναι ένα σόου.

Droulias Brothers

Η Ελευθερία Ελευθερίου θα επιθυμούσε ένα Eurovision come-back

Σε συνέντευξη της στον Alpha Κύπρου και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Με αγάπη Χριστιάνα” η γνωστή τραγουδίστρια μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα την ενδιέφερε να ξανασυμμετάσχει στην Eurovision!

Θα σου πω αν θα ξαναπήγαινα. Μου έχουν κάνει την ερώτηση αυτή αφού είχα κάνει την eurovision και είχα πει τότε όχι. Τώρα θα το ξανάκανα και θα σου πω και γιατί. Είχα πάει και μόλις είχα κλείσει τα 22. Ήμουν παιδάκι πραγματικά. Τώρα νιώθω πιο ώριμη, νιώθω ότι αν είχα την ευκαιρία να ξαναπάω, που θα υπάρχουν ευκαιρίες γιατί είναι κάτι το οποίο μπορεί και να γίνει κάποια στιγμή. Θα το ξανάκανα και σαφέστατα τώρα έχω πιο πολύ εμπειρία, πιο πολλές γνώσεις και νιώθω πιο έτοιμη. Τότε δεν ήμουν καθόλου έτοιμη αλλά ήταν μια απίστευτη εμπειρία δεν το συζητώ.

Η Κύπρια ερμηνεύτρια που έγινε γνωστή στη χώρα μας, συμμετείχε στο 2ο X Factor, ενώ το 2010 ήταν υποψήφια στον ελληνικό τελικό, όπου στη συνέχεια ακυρώθηκε επειδή το τραγούδι της, Tables Are Turning, είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα στο διαδίκτυο. Το 2012 τελικά η Ελευθερία Ελευθερίου κερδίζει τον ελληνικό τελικό και ταξιδεύει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με το Aphrodisiac, όπου και καταλαμβάνει την 17η θέση.

Eleftheria Eleftheriou

Ο Παναγιώτης Τσακαλάκος επιθυμεί να προσπαθήσει ξανά

Ένα από τα πρόσωπα που φέτος συζητήθηκαν για τη δική μας εκπροσώπηση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ήταν ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, που έγινε γνωστός στην χώρα μας μετά τη νίκη του στο Greek Idol. Μάλιστα όταν ανακοινώθηκαν τα 20 τραγούδια που υποβλήθηκαν στην ΕΡΤ, μέσω των δισκογραφικών εταιρειών της χώρας, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Παναγιώτης όντως ήταν μεταξύ των υποψηφίων σε ντουέτο μάλιστα με την επίσης ταλαντούχα Τάνια Μπρεάζου, με το τραγούδι Ανεπανάληπτη. Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ο Παναγιώτης δεν διστάζει να μιλήσει για την εμπειρία του αυτή, αλλά και για το γεγονός ότι η Eurovision παραμένει ως στόχος του.

Ήθελα και φέτος, έχω έτοιμο το τραγούδι και ξαφνικά σκάει η είδηση από την ΕΡΤ ότι πρέπει να έχει ελληνικό στίχο. Δεν ήταν πολύ ωραίο να το επιβάλλουν αυτό. Θα προτιμούσα να το επέλεγε ο κόσμος. Οπότε εκεί που είχα το όνειρο να συμμετάσχω φέτος, τουλάχιστον να μπω σε έναν διαγωνισμό, να ακούσει ο κόσμος το τραγούδι και να αποφασίσει αν θέλει να πάω ή όχι, έτσι δε μπορούσε να γίνει…Προσπαθήσαμε να βάλουμε ελληνικό στίχο να σου πω την αλήθεια αλλά δε μας βγήκε, και καλύτερα. Είναι ρυθμικό, μελωδικό και έχει κάποια ελληνικά στοιχεία μέσα και μία γερή μελωδία που θα στεκόταν άνετα στην Ευρώπη. Τώρα αν πάω φέτος, ίσως να είναι με διαφορετικό. Κάποια τραγούδια πιστεύω πως είναι καλύτερο να βγαίνουν στην ώρα τους…Καταρχάς είμαι σε καινούργια «νερά» γιατί πια είμαι σε μία δισκογραφική, τόσα χρόνια τα κάνω όλα μόνος μου. Ο πρώτος στόχος εκπληρώθηκε γιατί το τραγούδι κυκλοφόρησε, ο δεύτερος είναι να πάω διακοπές, στόχος νο3 να αρχίσω να δουλεύω το επόμενό μου τραγούδι και στόχος νο4 όντως να εξετάσω το θέμα της Eurovision -εκτός αν βάλουν πάλι κάποιο κανόνα και δεν επιτρέπεται.

Ο Παναγιώτης Τσακαλάκος αν και δείχνει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι μία συμμετοχή για τη χώρα μας τον ενδιαφέρει, εντούτοις εκφράζει και τη διαφωνία του, για τους τυχόν περιορισμούς που μπορεί και πάλι να θέσει η ΕΡΤ, όπως έκανε και φέτος με τον ελληνικό στίχο και ηχόχρωμα.

Panagiotis Tsakalakos

Η Έλενα Τσαγκρινού δηλώνει και είναι έτοιμη για τη Eurovision!

Η Έλενα Τσαγκρινού είναι ένα φρέσκο πρόσωπο της μουσικής βιομηχανίας, που όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, σε ελληνική και αγγλική εκδοχή, το οποίο είναι δια χειρός Δημήτρη Κοντόπουλου και Sandra Bjurman. Tο τραγούδι, τόσο από τη δομή του, όσο και από τη διάρκεια του, αλλά και εξαιτίας των δημιουργών του, “μυρίζει” Eurovision από την αρχή μέχρι το τέλος. Η νεαρή τραγουδίστρια δεν άργησε να μας επιβεβαιώσει, ότι μελλοντικά θα ήθελε να πάει στη Eurovision. Άλλωστε αποτελεί όνειρο για κάθε τραγουδιστή, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

tsagrinou

Η Έλενα Τσαγκρινού είναι μία από τις πιο νέες ανερχόμενες τραγουδίστριες της ποπ σκηνής και χωρίς αμφιβολία μπορεί να σταθεί επάξια στη σκηνή της Eurovision, αφού πέρα από μία πολύ καλή φωνή διαθέτει και μια εντυπωσιακή παρουσία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι πολύ σύντομα θα τη δούμε στο διαγωνισμό.

Ο Άκης Δείξιμος και ο Διαγωνισμός της Eurovision

Καλεσμένος στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” του ΑΝΤ1, βρέθηκε ο Άκης Δείξιμος ο οποίος τραγούδησε και ζωντανά. Πριν το live όμως προηγήθηκε και μια μικρή συνέντευξη στην οποία ο γνωστός τραγουδιστής εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision!

-Έχεις κάνει ποτέ φωνητικά για την eurovision;

“Όχι δεν έχει τύχει. Μου είχε γίνει πρόταση αλλά πάντα δούλευα”

-Θα πήγαινες στην Eurovision ως συνθέτης;

“Θα πήγαινα και ως συνθέτης και ως καλλιτέχνης. Βεβαίως.

-Έχεις στείλει πρόταση;

“Όχι. Δεν έτυχε. Δεν το σκέφτηκα αλλά δεν θα το απέκλεια κιόλας”

Γιατί δεν έγραφες εσύ στην Γιάννα για την Eurovision;

“Της έγραψε κάποιος άλλος και τελικά το τραγούδι ήταν πολύ όμορφο. Και η συμμετοχή της ήταν πολύ όμορφη”

Akis Deiksimos

Ο Νίκος Γκάνος και η πιθανή συμμετοχή του με την Ελλάδα ή την Κύπρο

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Ant1 “Καλοκαίρι Μαζί” ο Νίκος Γκάνος μίλησε για τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια, για την καριέρα του αλλά και για την Eurovision. Δήλωσε πως θα ήθελε να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον διαγωνισμό, όχι με απευθείας ανάθεση, αλλά μέσα από έναν εθνικό τελικό που θα ψήφιζε το κοινό. Δεν απέκλεισε μια πιθανή συμμετοχή, τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Κύπρο.

Θα ήθελα πάρα πολύ να συμμετάσχω. Το έχω δηλώσει πολλές φορές αλλά… Όσοι δεν πάνε με Ελλάδα πάνε με Κύπρο. Ποτέ δεν είπα να πάω με ανάθεση. Ας κάνουμε διαγωνισμό ο καθένας με το τραγούδι του και να ψηφίσει ο κόσμος με ποιο θέλει να πάει. Δεν μας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία. Σε πολλούς καλλιτέχνες όπως και η Ελένη που το έχει πει τόσες φορές “Έχω φάει πόρτα τρεις φορές”. Άμα είναι να γίνει θα γίνει. Νομίζω ότι είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για έναν καλλιτέχνη και πόσο μάλλον για έναν ποπ καλλιτέχνη να πάει στην Eurovision.

Nikos Gkanos

Ο Νίκος Γκάνος πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούριο του τραγούδι, Το Κρεβάτι, σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα.

O Στέλιος Λεγάκης και η επιθυμία του να στέλνει κάθε χρόνο τραγούδι στο διαγωνισμό

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Στέλιος Λεγάκης στο People Greece στην οποία μίλησε για όλα. Εκεί μας αποκάλυψε ότι η Eurovision είναι στα άμεσα σχέδια του, όπως κι ότι σαν συνθέτης αν μπορούσε θα έστελνε κάθε χρόνο τραγούδι στο διαγωνισμό.

Εσύ θα ήθελες να μας εκπροσωπήσεις στο θεσμό;

Ναι. Τόσο ως τραγουδιστής όσο και ως συνθέτης. Με τη δεύτερη ιδιότητα δεν θα ήθελα να πάω μόνο μία φορά. Αν μπορούσα να δίνω κάθε χρόνο τραγούδι για τη Eurovision, θα το έκανα.

Ως συνθέτης και ως τραγουδιστής γιατί θεωρείς πως η Γιάννα Τερζή δεν προκρίθηκε στον τελικό;

Ρίσκαρε γράφοντας η ίδια ένα τραγούδι με ελληνικό στίχο και εγώ την παραδέχομαι. Ίσως ήταν πολύ ελληνικό για να γίνει προσιτό στο κοινό του εξωτερικού. Δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ με τη Eurovision.

Stelios Legakis

Ο Στέλιος Λεγάκης είναι από τους πιο δημοφιλής τραγουδιστές της γενιάς του, με χιλιάδες θαυμαστές να τον ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Μεγάλο το ενδιαφέρον παρά το φετινό αποκλεισμό

Παρά το δεύτερο (αναπάντεχο) φετινό αποκλεισμό της Ελλάδας από τον τελικό της Eurovision, δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους, για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο Τελ ΑΒίβ. Αυτό φυσικά δεν είναι παράλογο, καθώς μιλάμε για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που το παρακολουθούν τόσα εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και σημειώνει τηλεθεάσεις που ξεπερνούν το 50% στην Ελλάδα.

Η ΕΡΤ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει τίποτε σχετικά με τον τρόπο που θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος μας και το τραγούδι στη Eurovision 2019, δηλώνοντας προς το παρόν ότι όλα είναι ανοιχτά για τη Eurovision 2019. Ελπίζουμε να αποφευχθεί το φετινό μπέρδεμα με τις δισκογραφικές, που οδήγησε στον αποκλεισμό των δύο εκ των τριών υποψηφίων από την τελική διαδικασία και εφόσον επιλεγεί η μεθοδος του εθνικού τελικού να γίνει κάτι αξιοπρεπές, που δεν θα εκθέσει τη χώρα μας για μία ακόμα φορά στο εξωτερικό.

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *