Ελλάδα: Μετά την τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ οι αποφάσεις για τη συμμετοχή μας στη Eurovision 2019

Τογύρο του διαδικτύου έκανε το προχθεσινό μας άρθρο, για τις παραιτήσεις των Β. Κωστόπουλου και Γ. Θαλασσινού από τις θέσεις του διευθύνοντος και αναπλ. διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, αντίστοιχα. Χωρίς ουσιαστικά διοίκηση και με ένα Δ.Σ. που δεν μπορεί πλέον να συνεδριάσει, ελλείψει απαρτίας, πολλά μοιάζουν αβέβαια στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και μεταξύ αυτών φυσικά και το project Eurovision 2019- ελληνική συμμετοχή.

Εμείς ρωτήσαμε τους αρμόδιους στην ΕΡΤ για το τι μέλλει γενέσθαι με την συμμετοχή μας και πότε θα αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις για αυτό και η απάντηση που λάβαμε είναι ότι θα πρέπει να αναμένουμε την τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου, προτού προχωρήσουν οι όποιες σχετικές διαδικασίες.

Η ερώτηση που απευθύναμε στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ ήταν, αν οι πρόσφατες διοικητικές εξελίξεις στην ΕΡΤ, βάζουν πάγο στα σχέδια της εταιρείας για τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό της Eurovision και πότε πλέον θα περιμένουμε εξελίξεις και νεότερα στο θέμα αυτό;

Από την ΕΡΤ μας απάντησαν ως εξής:

Οι εξελίξεις είναι πολύ πρόσφατες. Ελπίζουμε για το καλύτερο. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και τα άμεσα αντανακλαστικά. Θα περιμένουμε την τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου και τη στελέχωση του Δ. Σ. Είναι απαραίτητη λοιπόν κάποια αναμονή.

Αυτό ουσιαστικά επιβεβαιώνει πλήρως και το δικό μας ρεπορτάζ για την καθυστέρηση που αναγκαστικά θα υπάρχει στις διαδικασίες επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2019.

Το υπουργείο αναμένεται να προκηρύξει σύντομα τις δυο διευθυντικές θέσεις, κάτι όμως που θα πάρει χρόνο μέχρι να πραγματοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες. Χρόνος που μπορεί να είναι μέχρι και δύο μήνες.

Τα παραπάνω πρακτικά σημαίνουν, ότι τα νεότερα σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στο Τελ Αβίβ και τον τρόπο επιλογής της, θα πρέπει να τα αναμένουμε όχι νωρίτερα πριν από το τέλος Δεκέμβρη στην καλύτερη των περιπτώσεων. Φυσικά αναφερόμαστε στις επίσημες ανακοινώσεις και όχι στην κάθε είδους φημολογία που υπάρχει κάθε χρόνο και είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του διαγωνισμού.

Ας κάνουμε λοιπόν λίγο υπομονή ακόμα και ας ελπίσουμε και ευχηθούμε ότι θα είναι για καλό αυτή τη φορά.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *