Ελπίδα: Ποιο αγαπημένο της τραγούδι είχε προτείνει στην ΕΡΤ για τη Eurovision

Στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” έδωσε χτες Κυριακή συνέντευξη μια αγαπημένη Ελληνίδα eurostar από τα 70s, η Ελπίδα, όπου μεταξύ άλλων, μίλησε και για την Eurovision όπου και μας αποκάλυψε για την επικείμενη εμφάνιση της στο Ισραήλ τον ερχόμενο Ιανουάριο σε event για τη Eurovision, αλλά και για τη Ντισκοτέκ, τη μεγάλη της επιτυχία, που πρότεινε στην ΕΡΤ για το διαγωνισμό και απορρίφθηκε.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την συμμετοχή της το 1979, θα είναι η μία από τους συνολικά τρεις guests που έχουν προσκαλεστεί στο Ισραήλ, στο μεγάλο event της Eurovision που θα διοργανωθεί στις 10, 11 και 12 Ιανουαρίου στο Τελ Αβίβ για να ερμηνεύσει τον Σωκράτη, πλαισιωμένη από την συμφωνική ορχήστρα του Τελ Αβίβ.

Παράλληλα μας αποκάλυψε πώς ήταν ένα από τα δύο γυναικεία ονόματα που είχαν δεχτεί αρχικά πρόταση να συμμετέχει ως ένα από τα τέσσερα μέλη στο κλασικό πλέον, “Μάθημα Σολφέζ, εφόσον είχε επιλεχθεί πρώτα το τραγούδι και οι ιθύνοντες έψαχναν τα πρόσωπα που θα το ερμήνευαν, αλλά η ίδια αρνήθηκε να συμμετέχει στον διαγωνισμό ως μέλος ενός γκρουπ, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε “είχε μεράκι να πάει μόνη της και να μην είναι μέλος των τεσσάρων”, στον διαγωνισμό.

Πριν την επιλογή της ως εκπροσώπου της χώρας μας το 1979, η Ελπίδα ανέφερε πως είχε προσπαθήσει και άλλες δύο – τρεις φορές να συμμετέχει και έστελνε κάθε χρόνο τραγούδια τα οποία όμως η ΕΡΤ απέρριπτε. Πιο συγκεκριμένα, σε παλαιότερη συνέντευξη της είχε αναφέρει ότι η προσπάθεια της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα είχε ξεκινήσει από το 1976.

Το 1979, μαζί με τον “Σωκράτη” που τελικά επιλέχθηκε για την χώρα μας, η Ελπίδα είχε στείλει ως υποψήφιο και το πασίγνωστο “Ντισκοτέκ”, το πιο γνωστό και διαχρονικό ίσως τραγούδι που έχει ερμηνεύσει ποτέ η ίδια,που διασκευάστηκε πριν μερικά χρόνια από τα Ημισκούμπρια σε συνεργασία με την ίδια, αλλά τελικά κατέληξε ως επιλαχών. Η “Ντισκοτέκ” διασκευάστηκε εκείνη την εποχή και στα γαλλικά.

Δυο ακόμα παραλειπόμενα που μας ανέφερε σχετικά με την συμμετοχή της είναι πως το φόρεμα που θα φορούσε στη σκηνή του διαγωνισμού είχε κλαπεί, τρεις μόλις μέρες πριν φύγει από την Ελλάδα για την Ιερουσαλήμ και η σχεδιάστρια αναγκάστηκε να δημιουργήσει ξανά το φόρεμα από την αρχή, καθώς επίσης πως εκείνες τις μέρες είχε αντιμετωπίσει και ένα μικρό πρόβλημα υγείας με κολικό νεφρού.

Η Ελπίδα τελικά ερμήνευσε τον “Σωκράτη”στον μεγάλο τελικό εκείνης της χρονιάς και έφερε την Ελλάδα στην θέση του βαθμολογικού πίνακα με 69 βαθμούς. Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία στο Ισραήλ και έχει διασκευασθεί έκτοτε πολλές φορές από εγχώριους καλλιτέχνες.

 

Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να είχε φέρει ίσως μια καλύτερη θέση αν είχε επιλεχθεί τελικά η “Ντισκοτέκ”; Και πώς θα σας φαινόταν ως μέλος του γκρουπ που ερμήνευσαν το “Μάθημα Σολφέζ”, την μεγαλύτερη μέχρι και το 1992 επιτυχία της Ελλάδας στον θεσμό;

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *