Εξελίξεις στην ΕΡΤ – Τρίτη αλλαγή διοίκησης μέσα σε τρία χρόνια

Τις παραιτήσεις των μελών της δίοικησης της ΕΡΤ ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λ. Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του διευθύνοντος  συμβούλου  Β. Κωστόπουλου και του αναπληρώτή διευθύνοντος συμβούλου Γ. Θαλασσινού.

Ο Β. Κωστόπουλος είχε οριστεί στη θέση στις 26 Ιουλίου 2017 και ο Γιώργος Θαλασσινός στις 3 Αυγούστου 2018. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον τύπο σήμερα,η απόφαση να υπάρξουν αλλαγές στην ΕΡΤ ελήφθη στη χθεσινή (01.11.2018) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αιτία της αποπομπής τους φαίνεται να είναι  ο εμφύλιος ανάμεσα τους με θέμα την ελληνική ραδιοφωνία. Μάλιστα ο Γ. Θαλασσινός είχε στείλει στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ επιστολή μέσω e-mail, στην οποία αποκάλυπτε όσα είχαν γίνει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 25 Οκτωβρίου και εξαπέλυε πυρά κατά του Βασίλη Κωστόπουλου.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία για την αναπλήρωσή τους. Αυτή θα είναι η τρίτη αλλαγή διοίκησης της ΕΡΤ τα τελευταία τρία χρόνια.

πηγή: Newsit

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *