Ιταλία: Ακούστε τους 24 φιναλίστ του Sanremo Giovani

Σημαντική μέρα για το Sanremo Giovani, την πάλαι ποτέ Nuove Proposte κατηγορία του Φεστιβάλ του Sanremo, που για αυτή τη χρονιά αυτονομείται. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος  του ραδιοφώνου Radio 2 Social Club  του  Luca Barbarossa, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ του Sanremo, Claudio Baglioni ανακοίνωσε τα ονόματα των 24 φιναλίστ του Sanremo Giovani, που θα αγωνιστούν για δύο θέσεις στο Ariston και ποιος ξέρει, ίσως και στη Eurovision 2019.

Από το Sanremo Giovani στη Eurovision 2019;

Όπως είναι ήδη γνωστό, για το 2019 ο Baglioni επέλεξε να αφαιρέσει την κατηγορία των “Νέων Καλλιτεχνών” από το Φεστιβάλ του Sanremo. Στη θέση της η RAI θα διεξάγει ένα νέο διαγωνισμό το Sanremo Giovani, που ουσιαστικά αντικαθιστά τη Nuove Propste. Μέσω του Sanremo Giovani, οι δύο νικητές του θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να ανταγωνιστούν με τους άλλους 22 μεγάλους καλλιτέχνες  που θα επιλέξει η καλλιτεχνική επιτροπή για το Sanremo 2019.

Οι 24 φιναλίστ επιλέχθηκαν μέσω των δύο συνηθισμένων παράλληλων συστημάτων. Από την ανοιχτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες, αλλά και από την ακαδημία του Sanremo Area . Τώρα θα ταξινομηθούν σε δύο γκρουπ και θα διαγωνιστούν στις 20 και 21 Δεκεμβρίου σε δύο ζωντανή μετάδοση στο Rai1 και παρουσίαση των  Pippo Baudo και Fabio Rovazzi. Οι δύο νικητές θα βρεθούν τον Φεβρουάριο, να διαγωνίζονται στο Teatro Ariston, στο Sanremo 2019, με νέος όμως τραγούδι και όχι με αυτό που κέρδισαν στο Sanremo Giovani. Θα έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να βρεθούν και στη σκηνή της Eurovision, εφόσον κερδίσουν το “Χρυσο Λέοντα” του Sanremo.

Ποιοι είναι οι φιναλίστ του Sanremo Giovani;

Ανάμεσα στα 24 ονόματα που ξεχωρίζουν είναι  Federica Abbate η οποία ήταν δημιουργός της ιταλικής συμμετοχής στην Eurovision 2016, που ήταν δεύτερο στο Sanremo εκείνης της χρονιάς, Nessun grado di separazione, ο Mahmood , μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της σύγχρονης ιταλικής μουσικής σκηνής, που έχει ήδη συμμετάσχει στο Nuove Proposte το 2006 αλλά και στο X Factor  το 2012.

Από το X Factor επίσης οι Andrea BiagioniDiego Conti και το ροκ συγκρότημα  Ros , ενώ από το δημοφιλέστατο talent show Amici της Maria De Filippi οι Einar Ortiz , Francesca Miola , Marco Castelluzzo (ως Wepro) και το pop-folk συγκρότημα από τη La Rua , με επικεφαλής τον Daniele Incicco. Συμμετέχει επίσης η πρώην νικήτρια του ιταλικού The Voice Laura Ciriaco .

Ακούστε τα τραγούδια του Sanremo Giovani

Παρακάτω είναι ο πλήρης κατάλογος των 24 φιναλίστ και των κομματιών τους:

Ποιοι πιστεύετε ότι θα είναι οι νικητές του Sanremo Giovani;

πηγή: RAI

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *