Ιταλία: Ο νικητής του Sanremo στη Eurovision 2019

Hδημόσια τηλεόραση της Ιταλίας, RAI, δημοσιοποίησε σήμερα τους κανονισμούς του 69ου Φεστιβάλ του Sanremo. Σύμφωνα με αυτούς, ο νικητής του ιστορικού Φεστιβάλ της Λιγουρίας, θα έχει το δικαίωμα εφόσον το επιθυμεί, να εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2019, Σε περίπτωση που ο νικητής αρνηθεί, τότε η RAI έχει το δικαίωμα να επιλέξει όποιον άλλον από τους φιναλίστ επιθυμεί, με βάση τα δικά της κριτήρια.

H προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το Sanremo 2019 ξεκίνησε

Το Sanremo 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και τις 9 Φεβρουαρίου, στο Teatro Ariston του Σανρέμο. 24 καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος, με τους δύο εξ αυτών να είναι οι νικητές του Sanremo Giovani, αλλά με διαφορετικό τραγούδι από αυτό που κέρδισαν.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το Sanremo 2019 είναι μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου του 2018. Τα τραγούδια δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 4 λεπτά και οι στίχοι πρέπει να είναι στα ιταλικά, αν και επιτρέπονται κάποιες μόνο φράσεις σε άλλες γλώσσες. Δεν επιτρέπεται τα τραγούδια να έχουν ακουστεί δημοσίως, πριν την παρουσίαση τους το πρώτο βράδυ του φεστιβάλ.

Η επιλογή των τραγουδιών θα γίνει από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Claudio Baglioni και την μουσική επιτροπή της RAI. Η ανακοίνωση των υποψηφίων θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του Sanremo Giovani.

Έτσι θα αναδειχθεί ο νικητής

Το Sanremo 2019 θα διαρκέσει όπως κάθε χρόνο πέντε ημέρες. Το σύστημα ψηφοφορίας θα είναι το ίδιο με το φετινό φεστιβάλ.

Πρώτη ημέρα: Οι 24 φιναλίστ θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τις συμμετοχές τους. Η ψηφοφορία θα είναι τριπλή. 40% το τηλεοπτικό κοινό, 30% η επιτροπή των δημοσιογράφων που παρακολουθούν το φεστιβάλ από την οροφή του Teatro Ariston και 30% από τη δημοσκοπική επιτροπή, 300 fans που έχουν επιλεγεί ειδικά για το σκοπό αυτό και ψηφίζουν ηλεκτρονικά από το σπίτι τους.

Δεύτερη ημέρα: Οι 12 από τους 24 φιναλίστ παρουσιάζουν για δεύτερη φορά την συμμετοχή τους. Η ψηφοφορία είναι ακριβώς όπως την πρώτη ημέρα.

Τρίτη ημέρα: Οι υπόλοιποι 12 από τους 24 φιναλίστ, παρουσιάζουν για δεύτερη φορά την συμμετοχή τους. Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο όπως τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Τέταρτη ημέρα: Οι 24 φιναλίστ παρουσιάζουν τις συμμετοχές τους ως ντουέτο, με τη συνοδεία ενός guest καλλιτέχνη. Η ψηφοφορία αλλάζει την τέταρτη ημέρα. 50% το τηλεοπτικό κοινό, 30% η επιτροπή δημοσιογράφων και 20% η επιτροπή των ειδικών.

Πέμπτη ημέρα: Οι 24 φιναλίστ ερμηνεύουν για τελευταία φορά την συμμετοχή τους. Η ψηφοφορία είναι η ίδια όπως την τέταρτη ημέρα. Μετά την παρουσίαση όλων των συμμετοχών και αφού η ψηφοφορία των προηγούμενων ημερών συνυπολογιστεί βγαίνει η συνολική κατάταξη των υποψηφίων. Οι τρεις πρώτοι στη βαθμολογία προκρίνονται στον τελικό γύρο. Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται για τελευταία φορά με τον ίδιο τρόπο και αναδεικνύεται ο τελικός νικητής.

Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη φορά που η RAI δίνει το δικαίωμα στο νικητή του Sanremo να εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision.  Το τραγούδι με το οποίο θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ δεν είναι απαραίτητο να είναι το τραγούδι με το οποίο νίκησε στο φεστιβάλ, αν και μέχρι στιγμής όλοι κανείς δεν θέλησε να το αντικαταστήσει.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε όλους τους νικητές του Sanremo από το 1951 μέχρι και το 2014:

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *