Καζακστάν: Ελπίζει σε guest εμφάνιση στη Eurovision 2019

Παρά το γεγονός ότι ο Jon Ola Sand  απέκλεισε συμμετοχή του Καζακστάν στη Eurovision 2019, μεταθέτοντας το πιθανόν ντεμπούτο του στο μέλλον, ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας (Khabar) ελπίζει ότι ίσως καταφέρουν να συμμετάσχουν στο Τελ Αβίβ ως guests, ακριβώς όπως συνέβη με την Αυστραλία το 2015.

Ο Alan Azhibayev, πρόεδρος του ΔΣ του Khabar, σε δήλωση του στο ESCKAZ τόνισε ότι οι προσπάθειες προκειμένου η δημόσια τηλεόραση του Καζακστάν να γίνει μόνιμο μέλος της EBU συνεχίζονται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Αποκάλυψε ότι τόσο κατά τη διάρκεια της Junior Eurovision, όσο και πριν, αλλά και τώρα γίνονται διαπραγματεύσεις με στόχο την πλήρη ένταξη του Khabar στους κόλπους της EBU. Σύμφωνα με τον Alan Azhibayev, σύντομα κλιμάκιο της EBU θα επισκεφθεί την χώρα προκειμένου να γίνουν οι οριστικές συζητήσεις και να ληφθούν αργότερα οι αποφάσεις.

Το Καζακστάν δεν καταθέτει τα όπλα και παρά τα όσα είπε ο Jon Ola Sand στο Μινσκ, ελπίζουν ότι θα μπορούν να λάβουν μέρος στη Eurovision 2019, έστω ως guests, ακριβώς όπως συνέβη με την Αυστραλία στο διαγωνισμό το 2015. Θεωρούν ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα που αργότερα θα τους επιτρέψει να συμμετέχουν μόνιμα στη Eurovision.

Όσο αφορά την Junior Eurovision, ο Alan Azhibayev επιβεβαίωσε ότι το Καζακστάν κατέθεσε υποψηφιότητα προκειμένου να διοργανώσουν τον επόμενο διαγωνισμό και όπως οι υπόλοιπες ενδιαφερόμενες χώρες θα περιμένουν τις τελικές αποφάσεις της EBU στο θέμα.

πηγή: ESCKAZ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *