Κροατία: Σχετική ελευθερίας γλώσσας και συνθέτες από όλο τον κόσμο στο Dora 2019

Hδημόσια τηλεόραση της Κροατίας, HRT, αποφάσισε να δίνει τις πληροφορίες για τη Dora 2019, τον εθνικό τελικό μέσω του οποίου θα επιλέξει την συμμετοχή της στη Eurovision 2019, με το σταγονόμετρο. Έτσι, πριν ακόμα ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών, έδωσε μερικές ακόμα επεξηγήσεις για την επιστροφή τoυ Dora.

Νέες λεπτομέρειες για το Dora 2019

Αρχικά όπως αναφέρεται στην επίσημα σελίδα της κροατικής τηλεόρασης για το διαγωνισμό της Eurovision, οι ενδιαφερόμενοι συνθέτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωμένο το υποψήφιο τραγούδι τους, δηλαδή να είναι στη μορφή που θα διαγωνισθεί και όχι ως demo. Κάθε δημιουργός θα μπορεί να καταθέσει μία μόνο υποψηφιότητα. Επιτρέπονται συνθέτες από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από την Κροατία. Αντιθέτως, οι ερμηνευτές θα πρέπει να είναι πολίτες της Κροατίας. Οι στίχοι των υποψήφιων τραγουδιών θα πρέπει να είναι σε μία από τις παρακάτω γλώσσες: κροατικά, αγγλικά, γαλλικά ή ιταλικά. Σύντομα θα ανακοινωθεί η αναλυτική προκήρυξη του Dora 2019, αλλά και θα ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών.

Η επιστροφή του Dora

Η επιστροφή λοιπόν του Dora αναμένεται θεαματική, αφού θα περιλαμβάνει τρεις βραδιές και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Οπατία, εκεί από όπου ξεκίνησε πριν 25 χρόνια:

  • Πρώτη βραδιά τραγούδια με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας της Οπατίας
  • Δεύτερη βραδιά αφιερωμένη στις παλαιότερες συμμετοχές του Dora
  • Τρίτη βραδιά με την επιλογή της συμμετοχής της Κροατίας στη Eurovision 2019

O τελικός νικητής του Dora 2019, που θα εκπροσωπήσει την Κροατία στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision το Μάιο στο Τελ Αβίβ, θα προκύψει από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού, αλλά και της κριτικής επιτροπής.

Ήδη ο εγχώριος τύπος αναφέρει πολλούς ενδιαφερόμενους συνθέτες, μεταξύ αυτών και τον Jacques Houdek που εκπροσώπησε την Κροατία στη Eurovision 2017. Μπορείτε να διαβάσετε για αυτούς στο σχετικό μας άρθρο.

Το Dora ήταν ο εθνικός τελικός της Κροατίας, μέσω του οποίου επέλεγε τους εκπροσώπους της στο Διαγωνισμό της Eurovision, από το 1993 μέχρι και το 2011. Τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά και το μειωμένο ενδιαφέρον του κοινού οδήγησε στην κατάργηση του. Από το 2012 και μετά οι εκπρόσωποι της Κροατία επιλέγονταν με απευθείας ανάθεση.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *