Παραιτήθηκαν Κωστόπουλος & Θαλασσινός από την ΕΡΤ – Τι συμβαίνει με τη συμμετοχή μας στη Eurovision 2019;

Hαναστάτωση στην ΕΡΤ συνεχίζεται. Μετά τη χθεσινή πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, που ζήτησε τις παραιτήσεις του διευθύνοντα και αν. διευθύνοντα της εταιρείας, Β. Κωστόπουλου και Γ. Θαλασσινού αντίστοιχα, αμφότεροι σήκωσαν το γάντι αμέσως και δήλωσαν τις παραιτήσεις τους.

Παραιτήσεις με αιχμές

Για βασικές διαφωνίες ως προς την κατεύθυνση της ΕΡΤ και όχι… «ασυμφωνία χαρακτήρων» με τον διευθύνοντα σύμβουλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός, κάνει λόγο ο Γιώργος Θαλασσινός στην επιστολή παραίτησης του.

Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι διαφωνίες μου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. Δεν ήταν καθόλου «ασυμφωνία χαρακτήρων» ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Κατά τα άλλα, εννοείται ότι θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας στην ΕΡΤ.

Δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ακόμα το κείμενο της παραίτησης του μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, αν και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Β. Κωστόπουλος τόσο στα μμε, όσο και μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ανέφερε ότι δέχεται πόλεμο από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ.

Από όσα είπε στη μακροσκελέστατη παρέμβασή του στη Βουλή, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση είτε για ολιγωρίες, είτε για αδιαφορία σε κρίσιμες αποφάσεις που θα ενίσχυαν την εταιρεία.

Ποιες οι  επιπτώσεις στο project Eurovision 2019

Το υπουργείο αναμένεται να προκηρύξει σύντομα τις δυο διευθυντικές θέσεις, κάτι όμως που θα πάρει χρόνο μέχρι να πραγματοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες. Χρόνος που μπορεί να είναι μέχρι και δύο μήνες.

Όλο αυτό φυσικά θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία της ΕΡΤ, η οποία δεν θα μπορεί να λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό της Eurovision, που μπορεί να έχει εγκριθεί (παρά τα όσα γράφονται η συμμετοχή μας στον επόμενο διαγωνισμό έχει εγκριθεί, όπως και έχει παρέλθει η προθεσμία της 10ης Οκτωβρίου που μπορούσαμε να αποσυρθούμε χωρίς πρόστιμο), παρ’ όλα αυτά δεν έχουν παρθεί οι αποφάσεις για τον τρόπο που θα επιλεγεί η συμμετοχή μας.

Εμείς θα παρακολουθούμε στενά το θέμα, ελπίζοντας ότι δεν θα χρειασθεί να φθάσουμε στον Ιανουάριο για να ληφθούν οι επόμενες αποφάσεις από την ΕΡΤ για τη συμμετοχή μας, χάνοντας και πάλι πολύτιμο χρόνο.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *