Ποιος συνθέτης που συνδέθηκε και με τη Eurovision, θα αναλάβει αν. διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ;

Μετη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις κενές θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου, αναπληρωτή διευθύνοντα και ενός μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ να έχει ολοκληρωθεί, ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, ξεκίνησε τις συναντήσεις με τους δέκα περίπου υποψηφίους. Ανάμεσα τους και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου που θεωρείται φαβορί για την κάλυψη της θέσης του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και που στο παρελθόν συνέδεσε την καλλιτεχνική του πορεία και με το διαγωνισμό της Eurovision.

Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, ο νομικός Γιάννης Δρόσος εκτός απροόπτου θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, στη θέση του Βασίλη Κωστόπουλου που παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες, μετά από απαίτηση της κυβέρνησης.

Στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου φαβορί φαίνεται πως είναι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο γνωστός Έλληνας δημιουργός που έχει ξαναπεράσει από την ΕΡΤ ως διευθυντής της ΕΡΑ, αναμένεται να αναλάβει υπό την ευθύνη του και πάλι την ελληνική ραδιοφωνία.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και θεωρείται σήμερα από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες. Στην «προσωπική του δισκοθήκη» συναντούμε 21 δίσκους με την μουσική του σε όλα τα είδη που εργάσθηκε, εκ των οποίων τρεις έχουν γίνει πλατινένιοι και δύο χρυσοί. Το θεατρικό σανίδι έχουν πλαισιώσει μελωδικά 20 θεατρικές παραγωγές του ενώ στον χώρο της τηλεόρασης τον συναντάμε σε ηχητικά πλάνα δώδεκα τηλεοπτικών σήριαλ, με αντίστοιχα soundtracks, ενώ του έχουν απονεμηθεί και δύο τηλεοπτικά βραβεία της εφημερίδας «Έθνος».

Έχει γράψει το σήμα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αλλά και την μουσική για την τελετή έναρξης της Eurovision 2006 που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας και στην οποία τραγουδούσε η Φωτεινή Δάρρα.

Ευχόμαστε αν τα δημοσιεύματα επιβεβαιωθούν η νέα διοίκηση να αντιμετωπίσει με την πρέπουσα σημασία το διαγωνισμό της Eurovision και την ελληνική συμμετοχή σε αυτόν.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *