Ρουμανία: Με αλλαγές το Selecția Națională

Μπροστά παίρνουν οι μηχανές και στο Βουκουρέστι! Το κρατικό κανάλι της Ρουμανίας, TVR, ανακοίνωσε πως η εθνική προ-επιλογή Selecția Națională θα χρησιμοποιηθεί και φέτος για την ανάδειξη του επόμενου εκπροσώπου της χώρας. Ωστόσο, θα υπάρξουν αρκετές και σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το περασμένο Μάιο στη Λισαβόνα, το συγκρότημα The Humans με το τραγούδι τους Goodbye δε κατάφεραν να φέρουν τη Ρουμανία στο τελικό για πρώτη φορά στα χρονικά. Γι’αυτό, οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αξιοσημείωτες αλλαγές στο format του show.

Αρχικά, 24 τραγούδια θα διαγωνιστούν σε δύο ημιτελικές βραδιές. Από αυτά,12 θα περάσουν στον τελικό. Πως θα γίνει αυτό; Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν 6 τραγούδια,από τα οποία 5 μέσω διεθνούς επιτροπής και μόλις 1 μέσω ψηφοφορίας του κοινού.

Τώρα, στο μεγάλο τελικό θα διαγωνιστούν 12 τραγούδια, όπως και προείπαμε. Ο νικητής θα προκύψει από συνδυαστική ψηφοφορία διεθνούς επιτροπής και κοινού. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει και η διορία που δόθηκε από τους οργανωτές είναι στις 10 Δεκεμβρίου.

Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΗ EUROVISION

Η χώρα πραγματοποίησε τη παρθενική της συμμετοχή το 1994. Έκτοτε έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στον τελικό του θεσμού. Το καλύτερο της πλασάρισμα στο βαθμολογικό πίνακα είναι η τρίτη θέση, η οποία και επιτεύχθηκε δύο φορές(2005,2010). Μόλις πέρυσι έμεινε για πρώτη φορά εκτός μεγάλου τελικού.

Θα καταφέρουν αυτές οι αλλαγές να φέρουν τη Ρουμανία στη παλιά της αίγλη; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για περισσότερες εξελίξεις σχετικά με το Selecția Națională 2019!

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Τη μία και μοναδική φορά που μου άρεσε πολύ το τραγούδι τους (φέτος) δεν προκρίθηκαν (οκ, και το 2015 καλή ήταν η συμμετοχή τους).
    Γενικά η Ρουμανία είναι μια χώρα που στέλνει τραγούδια πολύ μακριά από τα μουσικά μου γούστα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *