Σλοβενία: Ανοίγει η διαδικασία υποβολής υποψήφιων τραγουδιών για την Eurovision 2019

Ο σλοβένικος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, RTVSLO, γνωστοποίησε τους κανόνες για τον Emaevrovizija, τον εθνικό τελικό της χώρας για την επιλογή εκπροσώπου στον διαγωνισμό της Eurovision 2019 και ανοίγει τον δρόμο για την υποβολή υποψήφιων τραγουδιών στους συνθέτες, παραγωγούς και καλλιτέχνες που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην διαδικασία της επιλογής για την διάδοχο της Lea Sirk στη σκηνή του επερχόμενου διαγωνισμού στο Τελ Αβίβ.

Οι υποψήφιες συμμετοχές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου.

Στον εθνικό τελικό της Σλοβενίας θα διαγωνιστούν μέχρι και δέκα υποψήφια τραγούδια. Μια τριμελής επιτροπή θα καταλήξει σε δύο από αυτά κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού σόου. Το τελικό νικητήριο τραγούδι αναμέσα στα δύο, θα επιλεχθεί μέσα από την διαδικασία του televoting με 100% ποσοστό που θα καθορίσει το σλοβένικο κοινό.

O RTVSLO θα δημοσιοποιήσει την λίστα με τα υποψήφια τραγούδια και τους καλλιτέχνες μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.


Η Σλοβενία έκανε το ντεμπούτο της στην Eurovision το 1993, χωρίς να έχει καταφέρει ακόμα να νικήσει, ενώ η καλύτερη της θέση ήταν η έβδομη, που κατέλαβε δύο φορές (1995 και 2001).

Το 2018 η Lea Sirk με το “Hvala, ne” κατάφερε, μετά από δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς για την Σλοβενία από τους ημιτελικούς να πάρει το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό της Λισαβόνας όπου και κατετάγη 22η με 64 βαθμούς.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *