Σουηδία: Ποιους θα δούμε να διαγωνίζονται στο Melodifestivalen 2019 (Ανανεωμένο)

Μπορεί ο πρώτος ημιτελικός του Melodifestivalen να είναι στις 2 Φεβρουαρίου στο Γκέτενμποργκ, αλλά ήδη ο σουηδικός τύπος κάνει τις δικές του προβλέψεις και εκτιμήσεις για τους καλλιτέχνες που πιθανότατα ή σχεδόν σίγουρα θα δούμε να διαγωνίζονται για την εκπροσώπηση της Σουηδίας στη Eurovision 2019.

Aftonbladet και Hänt όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αφιερώνουν πολλά ρεπορτάζ για τον αγαπημένο εθνικό τελικό των eurofans, το Melodifestivalen. Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα ονόματα που εμφανίζουν ως πιθανούς υποψηφίους και σας τους παρουσιάζουμε. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Επιβεβαιωμένοι υποψήφιοι

Οι μοναδικοί επιβεβαιωμένοι υποψήφιοι του Melodifestivalen 2019 είναι οι The Lovers of Valdaro. Κέρδισαν στο διαγωνισμό P4 Nästa στο τέλος Αυγούστου και έτσι κέρδισαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε έναν από τους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Το τραγούδι με το οποίο κέρδισαν στο P4 Nästa, δεν είναι αυτό με το οποίο θα συμμετάσχουν και στον σουηδικό εθνικό τελικό, αφού αυτό κυκλοφόρησε νωρίτερα από την επιτρεπόμενη ημερομηνία της 1ης Σεπτεμβρίου 2018. Μέχρι στιγμής κανένας καλλιτέχνης που συμμετείχε στο Melodifestivalen μέσω του P4 Nästa, δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε καν στο γύρο δεύτερης ευκαιρίας.

Σίγουροι υποψήφιοι σύμφωνα με την Aftonbladet

Σύμφωνα με την μεγάλης κυκλοφορίας σουηδική εφημερίδα Aftonbladet τέσσερις καλλιτέχνες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στους ημιτελικούς του Melodifestivalen.

Πρώτος και καλύτερος ο Nano, που το 2017 έφθασε μια ανάσα από τη σκηνή της Eurovision κερδίζοντας την ψηφοφορία του κοινού στον τελικό του Melodifestivalen με το Hold On, αλλά χάνοντας γενικά από τον Robin που είχε την στήριξη των κριτικών επιτροπών.

Μια ακόμα βετεράνος του Melodifestivalen, η Wiktoria θα δοκιμάσει όπως φαίνεται για τρίτη φορά. Μετά τις δύο αποτυχημένες της προσπάθειες να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη Eurovision, το 2016 και το 2017, κατακτώντας την τέταρτη και την έκτη θέση αντίστοιχα, το 2019 η νεαρή τραγουδίστρια σύμφωνα με την Aftonbladen επιστρέφει.

Ένας ακόμα γνωστός καλλιτέχνης που θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στο Melodifestivalen 2019 κατά την Aftonbladet είναι ο Oscar Enestad. Ο Oscar έχει επίσης εμπειρία από το Melodifestivalen, αφού το 2017 κατέκτησε την 11η θέση ως μέλος των FO&O με το τραγούδι Gotta Thing About You.

Μία ακόμα επιστροφή, το ποπ/ροκ συγκρότημα Arvingarna που εκπροσώπησε την Σουηδία στη Eurovision 1993, με το τραγούδι Eloise, κατακτώντας την έβδομη θέση. Συμμετείχαν επιπλέον στα Melodifestivalen του 1995, 1999 και 2002. Θέλουν να πετύχουν ρεκόρ στο διαγωνισμό, αφού εφόσον κερδίσουν θα κάνουν το μεγαλύτερο χρονικά comeback που έχει κάνει ποτέ καλλιτέχνης (26 χρόνια), ξεπερνώντας τη δική μας Άννα Βίσση που κατέχει τώρα το ρεκόρ (24 χρόνια).

Ένας καλλιτέχνης που θα κάνει αίσθηση είναι ο Jan Malmsjö , 86 ετών σήμερα. Ήταν δεύτερος στο Melodifestivalen το 1969 και τώρα, 50 χρόνια μετά, θέλει να πάρει ρεβάνς.

Anton Hagman , 20 ετών, επιστρέφει κι αυτός στον διαγωνισμό. Το 2017 έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο γύρο της δεύτερης ευκαιρίας με το τραγούδι Kiss You Goodbye, αφού άφησε εκτός τελικού την Loreen με το Statements.

Τέλος, σίγουρος ως υποψήφιος φαίνεται ο Bishara Morad, που κλείνει τα 16 του δύο εβδομάδες πριν τον τελικό του Melodifestivalen. Έχει γίνει γνωστός μέσα από τα κοινωνικά του δίκτυα όπου δημοσιεύει διάφορες διασκευές.

View this post on Instagram

Shawn Mendes – Mercy

A post shared by Bishara Morad (@bisharamorad) on

Πιθανόν να επιστρέψουν σύμφωνα με την  Aftonbladet

Η Aftonbladet  αναφέρει κάποιους ακόμα καλλιτέχνες που ναι μεν θεωρεί πιθανή την επιστροφή τους, όχι όμως τόσο σίγουρη όσο των άνω αναφερόμενων.

Πρόκειται για γνωστά ονόματα της σουηδικής ποπ σκηνής που έχουν ξανασυμμετάσχει στο Melodifestivalen. Ξεκινάμε με την γηραιότερη, την Ann-Louise Hanson, 74 ετών σήμερα. Η Ann-Louise που βρίσκεται στα πράγματα από τη δεκαετία του 60 κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ. Έχει διαγωνισθεί 13 φορές στο Melodifestivalen χωρίς να έχει κερδίσει καμία φορά. Είναι τόση η αγάπη της για τη Eurovision που επιχείρησε να εκπροσωπήσει και τη Γερμανία, ανεπιτυχώς και αυτή. Λέτε να τα καταφέρει αυτή τη φορά;

Τον John Lundvik πιθανόν να τον θυμάστε. Έφθασε πολύ κοντά στη νίκη φέτος, με την πολύ μελωδική και φεστιβαλική μπαλάντα του, Μy Turn. Έχει τραγουδήσει ακόμα και για τη βασιλική οικογένεια της χώρας.

Ο Jon-Henrik Fjällgren που εκπροσωπεί την παραδοσιακή Sami μουσική φαίνεται να συμμετέχει στο Melodifestivalen για τρίτη φορά. Έχει ήδη μία δεύτερη θέση το 2015 και μια τρίτη το 2017. Είναι ο πόθος πολλών eurofans για να τον δούνε στη σκηνή της Eurovision.

Για τον Magnus Carlsson και την εμπειρία του στο Melodifestivalen δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Υπήρξε μέλος των Alcazar, με τους οποίους αποπειράθηκε πολλές φορές να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision. Συμμετείχε όμως και ως σόλο, τελευταία φορά το 2015.

Η Margaret έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη, όταν το 2016 το Cool Me Down με το οποίο συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Πολωνίας, έγινε τεράστιο ραδιοφωνικό hit. Φέτος συμμετείχε με ένα ανάλογο τραγούδι στο Melodifestivalen της Σουηδίας, φθάνοντας μάλιστα στον τελικό. Φαίνεται ότι της άρεσε και έτσι θα ξαναδοκιμάσει.

Πιθανοί υποψήφιοι σύμφωνα με την Hänt

Δύο ονόματα ως πιθανούς υποψηφίους αναφέρει και το νεανικό περιοδικό Hänt. Πρόκειται για τους Ben Mitkus και Vlad Reiser. Ο Ben είναι λιθουανικής καταγωγής. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα talent shows, αλλά και ριάλιτι. Έγινε γνωστός κυρίως μέσα από το κανάλι του στο YouTube που έχει πάνω από 500.000 συνδρομητές. Τέλος, ο Vlad Reiser είναι επίσης YouTuber και παρουσιαστής. Αν όντως είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για το Melodifestivalen αυτή θα είναι η πρώτη του επαγγελματική απόπειρα στο τραγούδι.

Ποιον από τους παραπάνω καλλιτέχνες θα θέλατε να δείτε να εκπροσωπεί τη Σουηδία στο Τελ Αβίβ;

 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *