Αυστραλία: Με ονόματα μεγαθήρια το Eurovision: Australia Decides

Όπως αναφέρουν τα πρακτικά της επιτροπής τουρισμού και εκδηλώσεων του δήμου της Γκολντ Κόοστ, της πόλης που θα φιλοξενήσει το Eurovision: Australia Decides, αναμένεται να διαγωνισθούν για την εκπροσώπηση της χώρας στο Τελ Αβίβ, πραγματικά κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της αυστραλιανής ποπ σκηνής. Συγκεκριμένα η Delta Goodrem, οι Peking Duk και η Ricki Lee Coulter, φαίνεται να είναι κάποιοι μόνο από τους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση των καγκουρό στην Eurovision 2019.

Σε οργασμό προετοιμασιών το Γκολντ Κόουστ

Ο δήμος της Γκολντ Κόουστ που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, μαζί φυσικά και με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, του πρώτου εθνικού τελικού στην ιστορία της Αυστραλίας για το διαγωνισμό της Eurovision, ανεβάζει πολύ υψηλά τον πήχη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην πρόσφατη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της δημοτικής αρχής της πόλης, αναμένονται περίπου 12.000 θεατές και στα τρία live shows του Australia Decides (jury rehearsal, family show και live show). Από αυτούς, περισσότερους από τους μισούς αναμένονται από την υπόλοιπη Αυστραλία εκτός Γκολντ Κόουστ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Australia Decides

Οι φιναλίστ του Australia Decides θα είναι 10 με 12, ενώ ο τελικός θα προβληθεί από το SBS στην ελεύθερη συχνότητα του. Αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, βάζοντας τη βάση για την επέκταση του Australia Decides ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Το Blink TV είναι ήδη σε επαφές με τους πιο επιτυχημένους Αυστραλούς δημιουργούς για να καταθέσουν τις συμμετοχές τους, αν δεν το έχουν ήδη κάνει. Στη συνέχεια οι δημιουργοί σε συνεργασία με το SBS και το Blink TV, θα ταιριάξουν τα τραγούδια με διάσημα ονόματα της ποπ σκηνής της χώρας. Κάποια από αυτά όπως αναφέρουμε και στην αρχή του άρθρου είναι η Delta Goodrem, οι Peking Duk και η Ricki Lee Coulter.

Οι καλλιτέχνες με τους δημιουργούς θα δουλέψουν τα τραγούδια μέσα στο υπόλοιπο του 2018 και πριν τις γιορτές τα υποψήφια τραγούδια του Australia Decides, θα κυκλοφορήσουν στα ραδιόφωνα, ώστε να έχουν την όσο δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση στο δρόμο προς τον εθνικό τελικό, στις 9 Φεβρουαρίου.

Το χρονοδιάγραμμα για το Eurovision: Australia Decides έχει ως εξής:

Νοέμβριος 2018: Επιλογή συνθέσεων

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2018: Αντιστοίχηση συνθέσεων με ερμηνευτές

Δεκέμβριος 2018: Ηχογράφηση και κυκλοφορία των υποψήφιων τραγουδιών του εθνικού τελικού

Ιανουάριος 2019: Προπώληση εισιτηρίων και ανακοίνωση των guests

9 Φεβρουάριος 2019: Australia Decides

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον πρώτο εθνικό τελικό της Αυστραλίας, μπορείτε να ανατρέξετε και στο προηγούμενο μας άρθρο.

Λίγα λόγια για τους πρώτους υποψηφίους

Η Delta Goodrem είναι 34 χρονών. Είναι τραγουδίστρια, συνθέτρια και ηθοποιός. Υπήρξε πόθος πολλών Αυστραλών eurofans, για να εκπροσωπήσει τη χώρα τους στο διαγωνισμό. Έχει δεκάδες επιτυχίες, εννιά νο1 singles και 17 top10 hits στα αυστραλιανά charts. Είναι κριτής του The Voice της Αυστραλίας, έχοντας κερδίσει δύο φορές.

Οι Peking Duk είναι ένα ηλεκτροποπ ντουέτο, που γράφει μουσική, ερμηνεύει και κάνουν και παραγωγή. Δημιουργήθηκαν το 2010. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν το High που έφθασε στην κορυφή των charts.

Τέλος, η Ricki Lee Coulter, 33 ετών είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Έχει πολλές ραδιοφωνικές επιτυχίες στο ενεργητικό της, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με την τηλεόραση. Υπήρξε παρουσιάστρια του Australian Idol.

Ποιον θα θέλατε να δείτε να εκπροσωπεί την Αυστραλία;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *