Γερμανία: Αυτοί είναι οι έξι φιναλίστ του “Unser Lied für Israel”

Ανακοινώθηκαν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (NDR) για τη Eurovision, οι έξι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για το Song Writing Camp και τον εθνικό τελικό τελικό “Unser Lied für Israel” (Ένα τραγούδι για το Ισραήλ).

Ποιοι είναι οι φιναλίστ

Τη Δευτέρα ξεκίνησε το Song Writing Camp στο Βερολίνο, στο οποίο οι έξι από τους 15 καλλιτέχνες που είχαν κληθεί τον προηγούμενο μήνα στο Workshop, δουλεύουν στα τραγούδια με τα οποία θα διαγωνισθούν στον εθνικό τελικό της χώρας για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η NDR οι έξι υποψήφιοι που ανάμεσα σε 965 αιτήσεις τα κατάφεραν και θα διαγωνισθούν για την εκπροσώπηση της Γερμανίας στη Eurovision 2019 είναι οι εξής:

  •  Aly Ryan 

Η Aly Ryan είναι γερμανικής καταγωγής αλλά μένει στις ΗΠΑ. Δεν έχει κάνει ιδιαίτερη δισκογραφία, ενώ γνωρίζει να παίζει αρκετά μουσικά όργανα.

  • BB Thomaz 

Η BB Thomaz έγινε γνωστή συμμετέχοντας στον έβδομο κύκλο του The Voice. Είναι αυτοδίδακτη, αλλά έχει εμφανισθεί σε διάφορες σκηνές τα τελευταία χρόνια κερδίζοντας εμπειρία και γνώσεις.

  • Linus Bruhn 

Ο Linus συμμετείχε και αυτός στο The Voice, φθάνοντας στα knockout. Διατηρεί ένα πετυχημένο YouTube Channel όπου ανεβάζει διάφορα βίντεο με διασκευές.

  • Gregor Hägele 

Άλλος ένας υποψήφιος από το The Voice, της περσινής χρονιάς αυτή τη φορά. Έφθασε μέχρι τον ημιτελικό. Τραγουδά κυρίως μπαλάντες.

  • Lilly Among Clouds 

Η Lilly έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο singles και ένα ολοκληρωμένο album. Τραγουδά στα αγγλικά και έχει ξεχωρίσει για το ιδιαίτερο στυλ της.

  • Makeda

Η Makeda αν και είναι η βασική ερμηνεύτρια του γκρουπ Steal A Taxi, συμμετέχει στο γερμανικό εθνικό τελικό σαν σόλο καλλιτέχνης. Έχει σπουδάσει θέατρο και μουσική.

Το Song Writing Camp ξεκίνησε

Το Song Writing Camp λαμβάνει χώρα για μια ακόμα φορά στο Βερολίνο, από την Δευτέρα έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Ο Lars Ingwersen, όπως και την χρονιά που μας πέρασε, θα έχει ηγετικό ρόλο στον διαγωνισμό στον οποίο θα λάβουν μέρος συνολικά 24 Γερμανοί, αλλά και διεθνείς δημιουργοί, οι οποίοι θα δουλέψουν τόσο στη σύνθεση των τραγουδιών, όσο και στην υλοποίηση των ιδεών των υποψηφίων γι’ αυτά.

Οι ερμηνευτές που κατάφεραν να φθάσουν στον εθνικό τελικό, μπορούν να συμμετέχουν είτε με τα δικά τους τραγούδια σε αυτόν, είτε με τραγούδια που γράφηκαν στο Song Writing Camp, είτε με τραγούδια τα οποία έχουν δημιουργηθεί εκτός πλαισίου της διαδικασίας του Song Writing Camp.

Ελεύθερη επιλογή των φιναλίστ η επιλογή του τραγουδιού τους

O δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Γερμανίας, NDR, δίνει την ελευθερία στους φιναλίστ, να συμμετάσχουν με το τραγούδι της επιθυμίας τους στον εθνικό τελικό.

Όλα αυτά φυσικά δε σημαίνουν απαραίτητα ότι οι φιναλίστ  θα είναι μόνο έξι, καθώς όπως προαναφέραμε παράλληλα οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας και με άλλους καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Όπως είναι προγραμματισμένο, στον Μεγάλο Τελικό της Γερμανίας το 2019 ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι από έξι ως οκτώ. Το Unser Lied für Israel θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο και στην παραγωγή του συμμετείχε και ο σκηνογράφος της σκηνής του διαγωνισμού στο Τελ Αβίβ, Florian Wieder.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *